Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse Koekjes recepten



23-06-2009, 12:23
Sllm

Dames.. k heb over 3 weken een bruiloft ken jullie een goede website waar k recepten van marokkaanse koekjes kan vinden?

23-06-2009, 12:40


Ik heb ze al gevonden.. toch bedankt..

heb goeie niet nederlandse websites gevonden met hele mooie marokkaanse koekjes

23-06-2009, 13:36
wat is de site dan?>

23-06-2009, 16:05



recept is letterlijk vertaald

Opvulmateriaal
- 500g amandel poeder
- 300g poedersuiker
- 2 eiwitten
- 3 eetlepels oranje bloem water
- 1 / 2 theelepel kaneel
- Een beetje Arabische gom poeder

Pulp
- 125g boter
- 2 eetlepels poedersuiker
- 200g verse room
- 1 thee glas oranjebloesem water
- Afhankelijk van de bloem mengsel
- Rode kleurstof poeder
- Zilveren kralen voor decoratie

Opvulmateriaal
- Werken in een elektrische mixer amandel poeder, poedersuiker, eiwitten, water, oranje bloem, kaneel, Arabische gom, goed mengen tot een deeg homogeen zijn.
- Opleiding van het deeg ballen in de vorm van een olijf.

Pulp
- Werken in een kom de boter en poedersuiker tot een romig mengsel, voeg de room toe, meng en voeg de oranje bloem water, voeg de gezeefde bloem geleidelijk, goed kneden tot de consistentie van het brood deeg kneden sterk met de palmen van de hand gedurende 20 minuten tot een zacht deeg.
- Opleiding van dit deeg balletjes de grootte van oranje, rode kleurstof toevoegen aan een bal van het deeg.
- De vorm van het deeg met rode trossen geldboete.
- Rol het deeg met een rolstok over een werkplan en de bloem met een ronde mes, gesneden schijven van 5 cm in diameter en andere schijfvolume kleinere, 3 cm in diameter.
- Leg het opvulmateriaal ballen op kleine schijven en bedek met grote schijven, druk met de vingers het verzegelen van de twee schijven, rijden naar de vorm van hoeden, blijven de werking totdat alle pulp-en farce, hebben ze op een geoliede plaat.
- Zorg decoraties op hoeden met een speciale brander voor gebak.
- Garneer met hoeden flenzen en zeer fijne pasta met zilveren kralen.
- Bak in een matig warme oven gedurende 10 tot 15 minuten.
- Hebben ze op een bord.

23-06-2009, 16:14


kijk es hier http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=2488264

23-06-2009, 16:40
haha

k had al gekeken zat niks bijzonders tussen

23-06-2009, 17:12

Citaat door Nadia_travo:
haha

k had al gekeken zat niks bijzonders tussen


na ja zeg



als ik wat tegenkom plaats ik het hier voor je

28-12-2009, 20:17
heb je geen fotos ?

09-01-2010, 20:25
Hoi,

Ik maak koekjse en salades hapjes etc.....
Hier kilk:

http://biz.marokko.nl/index.php?nav=bedrijf&bid=942&type=fotos#id=9503

28-02-2010, 20:34
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3100015

mijn topic .. je kunt een kijkje nemen alle receptjes met en foto xx... Nini159