Ik heb dit recept van iemand van hier, maar zo maak ik het ook
Hrira:
half bosje mahdnoes
half bosje krafes
half bosje koesbor
1 grote ui
2 grote tomaten
2 handjes lhdess (linzen)
2 handjes geweekte kikkererwten (hoemas)
1 klein blikje tomaten purree (kleinste die er is)
1/2 pakje tomatensaus (kartonnen pakje)
200 gram vlees (lams of kalf)
1 dessertl komijn
1 dessertl peper
1 dessertl paprika poeder
1 dessertl gember
1 dessertl karwija
2 dessertl zout
1 zakje safraan
2 runder boullion blokjes
3 liter water
scheutje olijf olie
Bereidingswijze:
Snijd het vlees fijn en doe dit in de soeppan.
Snijd de ui, koesbor, mahdnoes en krafes fijn en doe dit ook inde pan.
Schil de kikkererwten en voeg deze toe.
Spoel de linzen en voeg deze toe.
Rasp de tomaten en voeg deze toe.
Voeg de tomaten puree en de tomatensap toe.
Voeg alle kruiden toe en een scheutje olijfolie.
De bouillon blokjes ook.
Kook 3 liter water en gooi dit in de soeppan boven alle ingrediënten en breng 1 uur aan de kook.
Als alles gaar is maak je een papje van een vol handje bloem en 1/2 liter water. (sommige mensen voegen een klein blikje tomatenpuree bij dit papje, om de zure smaak erin te krijgen, maar ik vind het zelf niet nodig)
Roer dit en laat even staan.
Voeg nu een handje vol met vermicelli in de soep en meteen het papje erbij.
Roer dit telkens goed, anders gaat het plakken.
Meteen als je het papje in de soep giet, merk je dat de harira dikker wordt.
Vind je het te licht dan maak je het papje wat dikker met extra bloem.
Vind je het te dik, dan voeg je er wat water bij.
Breng het geheel onder goed roeren nog 10 min aan de kook.