Ik heb een aardappelraviolirecept van kitchenprincess nog:
Bedoel je dit recept?
450gr bloemige aardappels in blokjes gesneden
3 kleine eidooiers
3 el olijfolie
zout en peper naar smaak
Voor de vulling:
150 gr gehakt
1 uitje fijngesnipperd
1 teentje knoflook uitgeprest
1 el bloem
1 tomatenpuree
1.5 dl water (boullionblokje 1/4)
2 tomaten in blokjes
2 takjes bascilicum of koriander fijngehakt
zout en peper naar smaak
olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze:
Rul gehakt in olie bruin, voeg dan de ui en knoflook toe en kook het gaar. Roer dan de bloem en tomatenpuree erdoor, goed roeren om klonteren te voorkomen. Voeg dan het water toe (koken met 1/4 boullionblokje) en de tomaten en koriander of bascilicum. Peper en zout naar smaak toevoegen. Laat dit dan 20min zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Kook de aardappels, pureer ze dan tot puree. Doe dit in een kom en voeg de eidooiers en olie erdoor, zout en peperen naar smaak. Roer de bloem erdoor en meng het tot een stevige deeg. (evt minder bloem nodig als het al stevig wordt of meer als het nog steviger moet)
Vorm op een met bloem bestovn werkplaats 24 gelijke platte rondjes van het deeg, schep wat vulling op een helft van ieder rondje en vouw het deeg dicht over de vulling en druk de randen goed dicht.
Smelt de boter of verwarm de olie en bak de aardappelravioli ongeveer 8 min goudbruin aan beide kanten. Serveer warm. Bestrooi ze evt met gesneden blaadjes bascilicum of koriander.
Kook ze dame ;-)