Doortje
19-06-2009, 23:07
Morgen komt ze eten.
Dit ga ik maken.
Ik zal jullie laten weten of het lekker was.
Broccolitaart met dadels en walnoten
Ingrediënten:
x 1 kilogram broccoli
x 200 gram geraspte kaas
x 16 dadels, in vieren gesneden
x 2 flinke handen walnoten
x 200 gram geraspte kaas
x flinke eetlepel bloem
x 4 of 5 eieren
x 200 milliliter room
x 7 vellen bladerdeeg
x peper
x zout
x grote springvorm
Bereidingstijd:
meer dan 40 minuten
Aantal personen:
4
Bereidingswijze:
Kook de broccoliroosjes in ongeveer vijf tot zeven minuten beetgaar. Vooral niet te lang, de broccoli moet wel heel blijven en mooi groen. Bekleed de springvorm met de bladerdeegvellen en prik er met een vork eventueel gaatjes in. Vul de springvorm met de broccoli. Verdeel de walnoten en de dadels erover en ertussen. Strooi de kaas over de vulling. Mix de bloem met de room, de eieren en peper en zout en giet dit over de taart. Vouw het eventuele teveel aan bladerdeeg aan de bovenkant over de vulling. Verwarm de oven een minuut of tien voor op 200 °C. Schuif de taart in de oven. Na ongeveer 45 minuten is deze klaar. Smaakt heerlijk!
Dit ga ik maken.
Ik zal jullie laten weten of het lekker was.
Broccolitaart met dadels en walnoten
Ingrediënten:
x 1 kilogram broccoli
x 200 gram geraspte kaas
x 16 dadels, in vieren gesneden
x 2 flinke handen walnoten
x 200 gram geraspte kaas
x flinke eetlepel bloem
x 4 of 5 eieren
x 200 milliliter room
x 7 vellen bladerdeeg
x peper
x zout
x grote springvorm
Bereidingstijd:
meer dan 40 minuten
Aantal personen:
4
Bereidingswijze:
Kook de broccoliroosjes in ongeveer vijf tot zeven minuten beetgaar. Vooral niet te lang, de broccoli moet wel heel blijven en mooi groen. Bekleed de springvorm met de bladerdeegvellen en prik er met een vork eventueel gaatjes in. Vul de springvorm met de broccoli. Verdeel de walnoten en de dadels erover en ertussen. Strooi de kaas over de vulling. Mix de bloem met de room, de eieren en peper en zout en giet dit over de taart. Vouw het eventuele teveel aan bladerdeeg aan de bovenkant over de vulling. Verwarm de oven een minuut of tien voor op 200 °C. Schuif de taart in de oven. Na ongeveer 45 minuten is deze klaar. Smaakt heerlijk!