Bekijk volle/desktop versie : recept voor vispastilla/salade



19-06-2009, 12:26
Salaam keukenprinsessen.

Wie heeft het recept voor vispastilla/salde voor me met uitgebreide uitleg.


ik ben jullie eeuwig dankbaar

19-06-2009, 14:52


Check bij Ellouisa's recepten.. Die heeft dit netjes stapsgewijs vermeld.

Succes

19-06-2009, 16:11
recepten van onze topper ellouisa zijn foetsie...kan het nergens terug vinden

19-06-2009, 18:36
Recept Visbestilla:


Vis:
2 witte graatloze visfilet (naar eigen keus; Talipafilet, Pangafilet, Kabeljauwfilet, koolvisfilet etc)

200 gr. garnaaltjes
200 gr. zeevruchten
200 gr. surimisticks
200 gr. Gamba's/Tijgergarnalen (gepeld)
1 inktvis (in ringen gesneden, kan je eventueel weglaten)

Groente:
3 grote uien (in stukjes)
2-3 grote rode paprika's (eerst bakken, ontvellen dan in stukjes)
1 grote prei (in stukjes)
3 teentjes knoflook (geperst of gesnipperd)
Bosje koriander (fijn gehakt)
Bosje peterselie (fijnm gehakt)
2 rode pepertjes (fijn gesnipperd)

Kruiden:
2 visbouilon (knorr/maggi)
Komijnpoeder
Gemberpoeder
Paprikapoeder
Safraan

1 pak mihoen (500 gr.)
1 pak filodeeg.

Bak of grill de paprika's en ontvel ze. (dus niet in stukken snijden en bakken maar gewoon heel bakken in olie of ontvellen op een vuurtje) Snij ze daarna in stukjes.

Snij de groente in fijne stukjes. Doe wat olijfolie in een grote wokpan (of koekepan) en bak hierin de uitjes, prei, paprika etc.

Voeg na 10 min, de in stukken gesneden vis toe en laat alles samen smoren tot het gaar is.

Voeg tussentijds de kruiden toe en laat alles bakken.

Kook de mihoen naar gebruiksaanwijzing. Snij het daarna door 4'en. (dat je wat kortere slierten krijgt ipv hele lange)

Voeg de mihoen vervolgens bij de groente en vis en roer alles goed door elkaar.

Proef het op zout (2 bouilonblokjes zou voldoende moeten zijn, maar je kan het eventueel extra aanbrengen op zout).

Laat het een beetje afkoelen.


Pak een bestilablik en vet die in en leg er bakpapier op, bakpapier mag uitsteken aan de uiteinden (want dan kan je het na het bakken zo van de bakblik met bestilla erop schuiven op een bord en dan papier wegschuiven van het bord). Leg 3 à 4 ingevette filodeegbladen op de bestillablik en leg hierop de vulling. Vouw de hoeken om naar binnen (op de vulling) en leg vervolgens 2 ingevette filodeegbladen op de vulling aan de bovenkant. Zorg ervoor dat de hoekjes naar binnen worden gevouwen zodat je een mooie ronde bestila krijgt.

Krijg je hier en daar wat scheurtjes dan corrigeer je het met een extra filodeegblaadje. Voor een mooi glansje kan je de bestilla smeren met een geklust eitje (dun uitsmeren).

Verwarm de oven voor en bak het op een bakplaat (midden van de oven) op 200c (stand 4-5) goudbruin.

Serveer er stukjes citroen bij en garneer de bestilla met wat gamba's.

Eet smakelijk!

p.s. zie vis-m7ansha voor variatie.

vis-m7ansha (rijk gevuld ) :

20-06-2009, 16:44


Kijk deze link: http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=63596080&postcount=34