Bekijk volle/desktop versie : Help! Zalm maken!



Pagina's : [1] 2 3

19-06-2009, 10:47
Hallo keukenprinsesjes,

Mijn schoonzusje heeft zalm gekocht en wil dat perse vandaag maken, ze heeft alleen geen idee hoe.

wie heeft er en makkelijk en simpel doch lekker recept voor ons, want wij zijn beide geen keukeprinsesjes!


-x-
Nysha

19-06-2009, 10:49


weet je wat ik doe met zalm? ik marineer die zalm in lekkere kruiden, laat het intrekken en doe hem zo in de oven. sla erbij, patat en vreteeeeeeeeeeeeee

19-06-2009, 10:50
op de grill

19-06-2009, 10:52
geen olie doen.. is al vet genoeg
als je met vel hebt dan moet je op de vel laten bakken


maar ik ga met mamalief mee-> in stukken doen in de oven.. eventueel met groenten eerbij

19-06-2009, 10:53


welke kruiden moet je gebruiken dan?

een vriend van mij deed er altijd folie overheen ofzoiets?

19-06-2009, 10:54
Zalm bak ik gewoon met zout en peper in een drupje olijfolie...

19-06-2009, 10:56

Citaat door Oem_Nouhaila:
Zalm bak ik gewoon met zout en peper in een drupje olijfolie...

bakken of in de oven,,,? wat is beter?

19-06-2009, 10:56
kruiden van me moeder

19-06-2009, 10:58
Alleen met zout en peper en grillen of in de koekenpan (geen olie toevoegen)..Zalm is al heel smaakvol van zichzelf, vandaar dat ik niet veel kruiden gebruik.

19-06-2009, 10:58

Citaat door Nysha:
bakken of in de oven,,,? wat is beter?



Beter qua wat? Bakken vind ik lekkerder en is veel sneller dan in de oven.

Soms maak ik pasta salade en dan doe ik de zalm in de oven, dan afkoelen los maken en op de salade doen, is ook lekker.

19-06-2009, 10:59
oke dus

je zalm marineren met peper en zout en beetje olijfolie effe laten intrekken en dan bakken...?

19-06-2009, 11:00
wat ik doe is marineren in wat olie, peterselie en klein beetje zout.
Dan op een bakplaat met aluminiumfolie over de zalm heen (zodat die 'ingepakt' is in de folie zeg maar, maar niet vanonder. zo laat ik die een kwartiertje bakken in de oven

19-06-2009, 11:00



Citaat door alhoceima20:
Alleen met zout en peper en grillen of in de koekenpan (geen olie toevoegen)..Zalm is al heel smaakvol van zichzelf, vandaar dat ik niet veel kruiden gebruik.



Je kan zalm ook heerlijk kruiden maar ik weet niet welke kruiden je moet gebruiken, geen Marokkaanse kruiden maar wat anders...k weet alleen niet wat.

19-06-2009, 11:01

Citaat door Nysha:
oke dus

je zalm marineren met peper en zout en beetje olijfolie effe laten intrekken en dan bakken...?



Ja heeel klein beetje olie want zalm is van zichzelf vet en dat komt ook los tijdens het bakken.

Is wel de makkelijkste en ideale manier voor keukenrampen.

19-06-2009, 11:01
ik marineer het in zalm kruiden en pak het in in aliminiumpapier en doe het in de oven, hmmmmmmmmmmm lekker hoor

Pagina's : [1] 2 3