Bekijk volle/desktop versie : hoe maak je ookal weer kotletjes



19-06-2009, 09:36
ik wil ze straks gaan maken voor het eerst. normaal eten we ze altijd buiten en die zijn lekker joh vooral die in denk haag echt sappig en met zon saus erover heen heerlijk. weet alleen niet wat voor saus denk messchien aan manis. maar goed weet niet zeker.

ze moeten vooral niet droog zijn. damesssss kan iemand me helpen

19-06-2009, 10:29


helppppppp ik moet nog boodschappen doen. dan kan ik gelijk meenemen wat ik nodig heb

19-06-2009, 12:02
probeer op google het recpt te vinden ..

21-06-2009, 21:03
een lekkere marinade voor je kotletjes neem aan dat je ze gaat grillen of bbq.
maak je een mix van en hangt van de hoeveelheid af.
ik maak meestal op gevoel en niet met maat.

1kg kotlet
2 eetlepels honing
6 eetlepels ketchup curry
1 eetlepel ketjap manis
zout en peper op smaak
en ook een kleine theelepeltje komijnpoeder
als je het wel wat pittig wil kan je er naar smaak sambal bij doen.

dit doe je in een pannetje even opwarmen
zodat de honing goed smelt.
dan kan je de vlees mee marineren.
het lekkerst als het een dag van te voren gemarineerd is.
als je het vlees uit de marinade haalt de marinade niet weggooien.
als het vlees bijna klaar is kan je met een kwast het vlees marineren
met de overgebleven marinade.

deze marinade is ook lekker bij ribben oftwel spareribs

hoop dat je er wat aan hebt en succes

21-06-2009, 22:50



Citaat door mila78:
een lekkere marinade voor je kotletjes neem aan dat je ze gaat grillen of bbq.
maak je een mix van en hangt van de hoeveelheid af.
ik maak meestal op gevoel en niet met maat.

1kg kotlet
2 eetlepels honing
6 eetlepels ketchup curry
1 eetlepel ketjap manis
zout en peper op smaak
en ook een kleine theelepeltje komijnpoeder
als je het wel wat pittig wil kan je er naar smaak sambal bij doen.

dit doe je in een pannetje even opwarmen
zodat de honing goed smelt.
dan kan je de vlees mee marineren.
het lekkerst als het een dag van te voren gemarineerd is.
als je het vlees uit de marinade haalt de marinade niet weggooien.
als het vlees bijna klaar is kan je met een kwast het vlees marineren
met de overgebleven marinade.

deze marinade is ook lekker bij ribben oftwel spareribs

hoop dat je er wat aan hebt en succes



klinkt indd heerlijkkkkkk jammer dat ik dit recept niet eerder had.
ik had de kotletjes gister kant en klaar gehaald bij de slager want wist niet wat voor kruiden ik moest gebruiken.

heb ook geen grill, dus had het in de oven gedaan spijtig genoeg kwamen ze er heeel droog uit en heb maar enkele hapjes genomen.

maar dat recept van jou zal ik zeker gebruiken. hoe ziet ketchup curry trouwens eruit. is dat die je bij friet gebruikt
ik kom uit belgie en dacht messchien is dat weer iets anders en hebben we die hier niet

22-06-2009, 12:50
Ik ben ook van België en Curry ketchup is dit hier ( ze hebben da in de Delhaize en ik dacht ook in de lidl, maar dan een andere fles) :

22-06-2009, 13:03

Citaat door zina_hbiba:
klinkt indd heerlijkkkkkk jammer dat ik dit recept niet eerder had.
ik had de kotletjes gister kant en klaar gehaald bij de slager want wist niet wat voor kruiden ik moest gebruiken.

heb ook geen grill, dus had het in de oven gedaan spijtig genoeg kwamen ze er heeel droog uit en heb maar enkele hapjes genomen.

maar dat recept van jou zal ik zeker gebruiken. hoe ziet ketchup curry trouwens eruit. is dat die je bij friet gebruikt
ik kom uit belgie en dacht messchien is dat weer iets anders en hebben we die hier niet



dat komt omdat ze waarschijnlijk nat waren .. voordat je de koteletjes in de over doet .. moet je ze droog wrijven en dan met komijn peper etccc bestrooien ...

22-06-2009, 21:05

Citaat door amira00:
dat komt omdat ze waarschijnlijk nat waren .. voordat je de koteletjes in de over doet .. moet je ze droog wrijven en dan met komijn peper etccc bestrooien ...



klopt ze waren nat wand er zat een soort saus overheen. en heb het in een ovenschaal gedaan en bedekt met foli.

ik ga het in ieder geval nooit meer zo doen

22-06-2009, 21:06

Citaat door tm1:
Ik ben ook van België en Curry ketchup is dit hier ( ze hebben da in de Delhaize en ik dacht ook in de lidl, maar dan een andere fles) :


ik ga het zeker op die manier proberen mmmm heb er nu al zin in

22-06-2009, 23:15
als ik ze in de oven doe, dan doe ik altijd aluminium folie over de ovenschaal en als ik ze er bijna klaar zijn dan haal ik de folie er af.

30-06-2009, 22:09
je kan die curry ook proberen neem aan dat het zelfde als die van nederland is. ik zou zeggen probeer het de volgende keer.