Bekijk volle/desktop versie : tips en trucs in de keuken



18-06-2009, 20:58
dames ik ben op zoek naar handige tips en trucs in om de keuken.
dit voor ons allemaal een handige topic dus verzamelen maaaaaaaaaaar

kom op dames

18-06-2009, 21:35


Altijd vers Citroensap bij de hand

U heeft altijd 'vers' citroensap bij de hand als u een flink aantal citroenen tegelijk koopt,
uitperst en het sap invriest in de ijsblokjeshouder van uw koelkast. 1 Blokje is dan circa 2 eetlepels sap

18-06-2009, 21:37
Aluminium pannen

krijgt men weer glanzend door ze in te wrijven met een halve ui.
Een paar minuten laten staan en daarna afspoelen met heet water.
Ze zien er weer als nieuw uit.

18-06-2009, 21:38
Aluminiumfolie

De glanzende zijde van de folie reflecteert de warmte, de matte zijde slaat de warmte op.
Gerechten die warmgehouden moeten worden, met de matte zijde naar buiten omwikkelen.
Gerechten die koel gehouden moeten worden, met de glanzende zijde naar buiten omwikkelen.

Sterk zuurhoudende of sterk gekruiden levensmiddelen, vooral in combinatie met alcohol, niet in aluminium folie of bakjes bewaren.

18-06-2009, 21:40


Appels

bevatten veel vitamines en mineralen ze hebben een kalmerende werking.
geschild kunt u met citroensap beschermen tegen bruin worden. Dit geld
ook voor bananen.
Appelsap bevordert de stofwisseling

18-06-2009, 21:54
Brood

droog, maar niet luchtdicht verpakt bewaren. In de koelkast droogt het
sneller uit.
dat beschimmeld is, meteen helemaal weggooien. Niet een klein stukje
uitsnijden.
-jes vers maken kan in de oven, maar ook geprikt aan een vork even boven
een vlam.
messen snijden beter als u ze voor het snijden even onder de warme kraan
houd, daarna snel afdrogen en snijden maar.

18-06-2009, 22:08
Frisse kleur van Groenten behouden

Als u groente z'n oorspronkelijke kleur wilt laten behouden, moet u een scheutje citroensap in het kookwater doen en de groente zonder deksel op de pan koken. Zo blijven ze er lekker fris uitzien.
Dit is zeker van belang bij b.v. Salades waarin groenten verwerkt zijn.

18-06-2009, 22:09
Geur verdrijven

Als men gaat bakken of koken, waar nare geurtjes bij vrijkomen.
Is het handig om in een steelpannetje een laagje azijn te doen.
En dit op een laag vuurtje zetten, zodat de azijn langzaam verdampt.
Dit neemt de geuren weg.

18-06-2009, 22:14
Groenten invriezen

Groenten invriezen gaat beter als u ze eerst blancheert (korte tijd dompelt in kokend water). Dat gaat overigens niet met alle groenten (en fruit).
Met tomaten kan het niet. Met aardbeien ook niet, maar die kunt u met wat suiker rauw invriezen (gekookt zijn ze dan heerlijk voor bij de yoghurt).
In te vriezen producten moet u verpakken in diepvrieszakken of diepvriesfolie. Voor afgepaste porties zijn diepvriesdozen heel geschikt

18-06-2009, 22:17
Soep of saus te zout ?

Is de soep een beetje te zout geworden?
Laat dan een paar aardappelen meekoken in de soep en vis ze er vlak voor het opdienen weer uit.
De soep smaakt dan weer gewoon lekker.

18-06-2009, 22:20
Zout en gist

Zout kan de gist onwerkzaam maken.
Strooi daarom nooit het zout in de gistoplossing, maar meng het door de bloem.

18-06-2009, 22:21
Zachte tomaten

Zachte tomaten worden weer harder als je ze twee uur in koud water legt.

18-06-2009, 22:24


neem een kijkje op omaweetraad.nl voor tips en trucs