Bekijk volle/desktop versie : vraagje? over gebakjes enz



17-06-2009, 16:21
salaam 3alikou zusterkokkinen

ik had een vraagje als je fruit op een taart hoe kun je dat dan verstevigen zodat de fruit niet er steeds afvalt??

en waarvoor kun je gelatine die van dr oetker . want kun je in plaats van gelatine doen want die gelatine van dr oetker is haram geloof ik?/ ik weet niet zeker kunnen jullei me plzz helpen

dank jullie wel

salaam halikoum
sanaeasdf

17-06-2009, 16:25


taartina van dr oetker is volgens mij niet hram of wel ?
ik zie nergens varkens of dierlijke vetten ?

17-06-2009, 19:00
In plaats van gelatine, agar agar gebruiken.

17-06-2009, 19:34
dank jullie wel voor juliie advies

waar kun je agar agar kopen?
en wat is dat

17-06-2009, 19:45


Bij de toko of chinese winkels.

Agar agar is vegetarisch.

17-06-2009, 21:32
taartina of agar agar poeder... je moet de poeder wel 2 min doorkoken met wat sap van de fruit (uit blik) anders gaat het heel erg klonteren. En dan gewoon met een kwastje erover verdelen, niet te dik.... glimt er ook van.

18-06-2009, 22:12
dank jullie wellllll voor julie adviesss

baaraka allah feek

19-06-2009, 12:15
moet je banketsroom als je die op bodem van een taart hebt gezet in de oven of juist niet

19-06-2009, 22:53

Citaat door sanaeasdf:
moet je banketsroom als je die op bodem van een taart hebt gezet in de oven of juist niet


Nee,met banketbakkersroom moet je de taart vullen.

20-06-2009, 11:07
dank je wel