Bekijk volle/desktop versie : turkse hapjes



Pagina's : [1] 2 3

15-06-2009, 19:01
ben dol op turks broodjes/hapjes /ken jij er een paar? plaats ze hier aub.

26-06-2009, 03:49


..

Citaat door emeletje:
1 glas (200 ml) melk
1 turkse theeglas zonnebloemolie
1 ei, ( waarvan het eiwit gemengd in het deeg en het eigeel apart houden om erop te smeren
20 gram gist
2 theelepeltjes zout
2 theelepeltjes suiker
Ongeveer 3,5 glas bloem. Het zelfde glas als je hebt gebruikt voor het melk


Nog extra nodig nadat je deeg klaar is:
Roomboter,
Fetakaas




Verwarm de melk, en meng de gist in de warme melk( LET OP NIET DE MELK KOKEN, maar WARM)


doe daarna de rest van de ingredienten erbij, behalve de bloem,

wanneer je dit goed gemengd hebt doe je als laatste de bloem erbij
en maak je er een mooi deeg van.


Je hoeft het deeg niet te laten gisten.

Dan maak je van dit dee 8 bolletjes



Dan rol je ieder deeg tot een klein bord uit smeert er een goede laag (let op niet te dun roomboter op ) en legt ze op elkaar. Dit doe je dus op iedere laag. & bij de bovenste laag smeer je geen boter



Dan rol je alles in 1 deeg voorzichtig uit. dus 8 deeg wordt 1 deeg..
het moet ongeveer 60-70 cm groot worden
zie hieronder



Dan doe je bji ieder een stukje fetakaas en maakt er croissantjes van



Je kunt ze nu even een half uur op een warm temperatuurtje latne gisten

Daarna bak je ze mooi bruin in de oven op 180 graden


26-06-2009, 03:50
Turkse börek van Oum Yassine



Ingredienten:

3 eieren
500 ml joghurt
2 stuks turkse ronde kaas (die in water ligt)
1/2 bosje mahdnoes
150 ml olie
zout naar smaak (niet teveel, want de kaas is erg zout)
1 pak loempiadeeg

Bereidingswijze:

Mix de eieren, joghurt, olie en zout.
Brokkel nu de kaas in stukjes en voeg dit erbij.
Ga net zo lang door met de kaas tot je merkt dat het beslag dikker wordt.
Doe nu de peterselie erin en roer kort.
Pak nu een blaadje loempiadeeg en haal dit door het beslag.
Pers hem af met je hand, niet te veel, want er moet wel kaas op zitten.
Leg de loempiadeeg op een snijplank en rol hem op, niet te strak.
Draai nu in vorm van een mhansha en leg op een ovenplaat met bakpapier.
bak in de oven goudbruin.

26-06-2009, 03:52
Turkse pides en broodjes gevuld met feta van Oum Yassine

Turkse pides



met het deeg van de pides bolletjes gemaakt gevuld met feta en peterselie of spinazie





ingrediënten deeg:

20 gram verse gist
snufje suiker
400 gram bloem
1/2 theelepel zout
1 eetlepel olie
2 grote eetlepels yoghurt
15 cl lauw water

Los de gist op in het water
Dan voeg je de rest van je ingrediënten toe. Dit alles goed kneden.
1 uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 225 graden.
Deeg weer doorkneden.13 bolletjes eruit halen. Als je grote Turkse pides wil maken dan 8 bollen. Ik heb er 6 voor de pide en 6 bolletjes gevuld met feta uitgekregen.
voor de pide de bolletjes ovaal uitdrukken. Wat vulling erop leggen en dan de uiteindjes goed met water insmeren en aar elkaar toe drukkenen goed dichtmaken. voor de Fetabolletjes . Het bolletje beetje uitdrukken en dan vulling erop en het deeg naar elkaar dicht maken . dan insmeren met ei en dan kun je de pide direct bakken. De feta Bolletjes heb ik even laten rijzen. en dan met ei insmeren en wat sesam opsmeren. Deze broosjes zijn heeeerlijk zacht. En je kan ze met vanalles vullen.

Vulling 1e foto
gehakt
gemalen ui
gemalen groene paprika
tomatenpuree
zout,peper,gemberpoeder, komijn, paparikapoeder
sambal
olijfolie

alles goed bakken in een koekepan. Goed laten afkoelen en dan kun je het gebruiken.

vulling 2 foto
1 blok fetakaas mengen met wat gesneden peterselie of spinazie

26-06-2009, 03:53


Zeg eerlijk, je houdt nu van me hè.

26-06-2009, 16:07
Ik heb die börek gemaakt, weet je hoe lekker die is geworden wajoww!!!!

Vandaag ga ik inshaAllaah de overige twee hapjes maken.

26-06-2009, 18:00
Op hoeveel graden moet de borek in de oven????

27-06-2009, 10:17
ziet er lekker uit

27-06-2009, 14:48
Notiff__

27-06-2009, 15:22

Citaat door Jameelah:
..



hoi die roomboter die je erop smeert
moet die gesmolten zijn
of zacht?

bedankt alvast

27-06-2009, 23:06
Dat ziet er inderdaad lekker uit!!

Ik ga morgen ook wat broodjes uitproberen Insha Allah

Thanks voor de recepten

27-06-2009, 23:43
ik heb die eerste geprobeert, nou in een woord heerlijk
zelfs mijn broers waren er gek van.
van mij mag je meer plaatsen

groetjes

27-06-2009, 23:56



Citaat door rwina_smile:
ik heb die eerste geprobeert, nou in een woord heerlijk
zelfs mijn broers waren er gek van.
van mij mag je meer plaatsen

groetjes


die room boter
die je telkens erop smeerde
heb je die gesmolten

of gewoon zacht laten worden???

28-06-2009, 16:17

Citaat door hapjesdame:
Je kan beter gesmolten boter doen, dan kan je die heel goed smeren want met zachte boter zal dat moeilijker gaan en dan krijg je het probleem dat het op elkaar gaat kleven. Dus goed smeren wanneer je ze op elkaar legt.


pfffff
hahaha eindelijk antwoord

heeeeeeeeeeel erg bedankt lieve meid


28-06-2009, 23:30
wat een lekkere topic.

Pagina's : [1] 2 3