Bekijk volle/desktop versie : Harcha recept?



14-06-2009, 10:27
Goeiemorgen dames,

Ik wil graag "harcha"maken maar heb het recept niet.

heb laatst ook een recept doorgekregen van hier dit was het recept:


Ingrediënten:
400 gram fijne/groffe griesmeel
x ½ theelepel zout
x 50 gram suiker
x 150 gram echte boter
x ¾ glas water
x 1 theelepel bakpoeder

Maar me"harcha werd helemaalll kruimelig, kon 'm niet eens omdraaien in de grote pan (bakte 'm in die grote ijzeren pan wij noemen het enegdaam ofzo )

Dus please ff een ander recept, waar ik lekker harcha van kan maken.

14-06-2009, 14:46


een kom smida
een beetje zout
een ei
half glas olie
water

doe wat water in een kom, doe daar in: zout, ei, glas olie en de smida.
meng alles met elkaar. en maak het af zoals je de harcha gewent bent te maken.

zo maakt mijn moeder hem altijd. heerlijk!

14-06-2009, 15:05

Harcha (griesmeelkoek) met mint

250 gram fijne smida (griesmeel);
50 gram gesmolten roomboter;
50 ml. water;
1/2 dessertlepel zout;
de blaadjes van 1 bosje verse mint;
1 eetlepel zonnenbloemolie.

Zo maak je het:

Maal de blaadjes mint zeer fijn; doe ze in een kom met het water en laat even staan.
Giet het dan door een fijne zeef en bewaar het water.
Doe de (gezeefde) griesmeel in een kom; maak in het midden een kuiltje en doe daar het zout en de gesmolten boter in.
Meng alles met je handen door elkaar en giet er beetje bij beetje het mintwater bij. Meng het deeg goed door zonder het echt te kneden.
Maak een bal van het deeg en leg die op een met griesmeel bestrooid werkvlak. Druk het deeg tot een platte lap met de palmen van je handen.
Snijd er met een uitsteekvorm of met een glas rondjes van 3 cm dikte uit.
Smeer een koekenpan in met wat zonnenbloemolie en bak de griesmeelkoeken aan beide zijden bruin.