Kar3ien/Schapenhoofd/kersha (deware is dat in het arabisch geloof ik) wordt allemaal gemaakt zoals je marmita maakt.
Het vlees en zeker als het ingewanden zijn altijd eerst reinigen.
Deware en kar3ien liefst altijd even voorkoken in water zodat de vieze stoffen eruit gaan.
Olijfolie in je marmita doen, het vlees erin (kar3ien, hoofd, kersha)
Goed laten garen met deksel erop en als je ziet dat het van kleur begint te veranderen dan gooi je daar een goei 2 uien bij in schijfjes, maar niet te dun anders wordt het waterig omdat het lang moet koken. Dus een ui in 4 snijden ongeveer.
Erna kruiden met die mengeling marokkaanse kruiden, een zakje saffraan, witte peper en goed omroeren dat de kruiden zowat overal zitten.
Koriander en peterselie erop fijnsnipperen maar niet laten garen, van zodra je erin hebt gedaan gelijk water toevoegen. En op smaak verder brengen met groente/runderbouillon of schapenbouillon. Ik neem altijd een mix omdat die van groente eigenlijk kruiden inzitten en dan geeft het extra smaakje. Dus doe eentje van groente en eentje van schaap/kalf. En laat 'm rustig verder koken en dan heb je jouw vlees.