emeletje
11-06-2009, 13:58
1 glas (200 ml) melk
1 turkse theeglas zonnebloemolie
1 ei, ( waarvan het eiwit gemengd in het deeg en het eigeel apart houden om erop te smeren
20 gram gist
2 theelepeltjes zout
2 theelepeltjes suiker
Ongeveer 3,5 glas bloem. Het zelfde glas als je hebt gebruikt voor het melk
Nog extra nodig nadat je deeg klaar is:
Roomboter,
Fetakaas
Verwarm de melk, en meng de gist in de warme melk( LET OP NIET DE MELK KOKEN, maar WARM)
doe daarna de rest van de ingredienten erbij, behalve de bloem,
wanneer je dit goed gemengd hebt doe je als laatste de bloem erbij
en maak je er een mooi deeg van.
Je hoeft het deeg niet te laten gisten.
Dan maak je van dit dee 8 bolletjes
Dan rol je ieder deeg tot een klein bord uit smeert er een goede laag (let op niet te dun roomboter op ) en legt ze op elkaar. Dit doe je dus op iedere laag. & bij de bovenste laag smeer je geen boter
Dan rol je alles in 1 deeg voorzichtig uit. dus 8 deeg wordt 1 deeg..
het moet ongeveer 60-70 cm groot worden
zie hieronder
Dan doe je bji ieder een stukje fetakaas en maakt er croissantjes van
Je kunt ze nu even een half uur op een warm temperatuurtje latne gisten
Daarna bak je ze mooi bruin in de oven op 180 graden
1 turkse theeglas zonnebloemolie
1 ei, ( waarvan het eiwit gemengd in het deeg en het eigeel apart houden om erop te smeren
20 gram gist
2 theelepeltjes zout
2 theelepeltjes suiker
Ongeveer 3,5 glas bloem. Het zelfde glas als je hebt gebruikt voor het melk
Nog extra nodig nadat je deeg klaar is:
Roomboter,
Fetakaas
Verwarm de melk, en meng de gist in de warme melk( LET OP NIET DE MELK KOKEN, maar WARM)
doe daarna de rest van de ingredienten erbij, behalve de bloem,
wanneer je dit goed gemengd hebt doe je als laatste de bloem erbij
en maak je er een mooi deeg van.
Je hoeft het deeg niet te laten gisten.
Dan maak je van dit dee 8 bolletjes
Dan rol je ieder deeg tot een klein bord uit smeert er een goede laag (let op niet te dun roomboter op ) en legt ze op elkaar. Dit doe je dus op iedere laag. & bij de bovenste laag smeer je geen boter
Dan rol je alles in 1 deeg voorzichtig uit. dus 8 deeg wordt 1 deeg..
het moet ongeveer 60-70 cm groot worden
zie hieronder
Dan doe je bji ieder een stukje fetakaas en maakt er croissantjes van
Je kunt ze nu even een half uur op een warm temperatuurtje latne gisten
Daarna bak je ze mooi bruin in de oven op 180 graden