Bekijk volle/desktop versie : Recept van bestilla



07-06-2009, 18:37
Salaam ou3alaikom,

Wie zou er voor mij uitgebreid het recept van bestilla willen plaatsen
De bestilla met kip graag....

Alvast bedankt

Ma3a Salama

07-06-2009, 22:52


Kipbestilla



Recept


-1 pak filodeeg
-2 kippen (goed schoongemaakt en in stukken gesneden)
-8 grote uien
-6 tot 8 eieren
-flinke bos qasboer
-bos Maknouz
-2 teentjes knoflook
-50 gr. boter

-Komijnpoeder
-Gemberpoeder
-Safraan
-Libzar (peper)
-Ras Al7anout
-zout
-Kaneel
-Suiker
(laten we zeggen van alles een flinke theelepel alleen van de suiker 2 eetlepels)



-200 gr. amandelen (gepeld en gebakken of geroosterd en daarna gehakt)

-olie en gesmolten boter om de deegbladen mee in te smeren.



Verhit wat olijfolie in een pan en doe hier de stukken kip in. Snij ondertussen de uien (liefst in dunne reepjes). en knoflook in stukjes.Terwijl de kipstukken aan het braden zijn voeg je de uien, boter gehakte qasboer en maknouz toe en je laat alles smoren samen. Voeg de kruiden toe. De kip laat veel vocht vrij úit zichzelf dus je hoeft als niet veel vocht bij toe te voegen (hooguit 2 glazen). Laten we zeggen dat de kipstukken boven het vocht uit moeten steken. Proef de jus (lemraq) op zout en voeg er extra zout bij als het niet zoutig genoeg proeft!!



Laat de kipstukken gaar worden en haal ze een voor een met een spatel of een grote vork uit de pan en laat ze even afkoelen op een bord.

Ondertussen maak je de saus voor de bestila. Haal de saus van het vuur en klop er de eieren 1 voor 1 in en roer het goed door met een garde. Als de roerei is opgenomen in jus (lemraq) leg je het weer even op vuur om het aan om het aan de kook te brengen. Roer het goed door tot een prut en zet t vuur dan uit.

Snij de kipstukken in kleine stukjes en haal het kippevel en de botjes eraf. Je moet alleen kippevlees overhouden die je in kleine stukken plukt met je handen of met een mes snijdt.




Meng de kipstukjes met de eiermengsel (mag niet te vochtig zijn, moet smeuig zijn dus is het té vochtig dan laat je het in een vergiet afdruipen. Het mag ook zéker niet droog aanvoelen)

Bereid de amandelen alvast voor (koken, pellen, bakken/roosteren en hakken) doe er een flinke eetlepel poedersuiker bij en een flinke theelepel kaneel en meng alles goed door elkaar.

Pak de ontdooide filodeegbladen. Neem een bestilaschaal en vet die in of nog beter; leg er een stuk bakpapier op (zo kan je de bestilla na het bakken met bakpapier op bord schuiven en daarna bakpapier wegschuiven). Leg er de eerste filodeegblaadje op en smeer die goed in met olie/boter. Pak de volgende deeg en leg die erop tot zo een 3 a 4 bladen.

Strooi de helft van de gehakte amandelen op, doe er de kip-eiervulling op, doe er als laatst de andere helft van de amandelen op en vouw de bestilla dicht met ingevette deegbladen. Bedek de bestilla met zo een 3 bladen en maak er een mooie ronde bestilla van.




Bak de bestila goudbruin en lekker krokant in de oven op ong. 200c (stand 4-5)



Als de bestilla klaar is dan leg je het op een bord en strooi je er poedersuiker en kaneel over en kan je het garneren met wat amandelen.

Een heerlijk gerecht waar je je vingers bij aflikt !!

Succes en bsa7a alvast!

Recept is van Insaan.

07-06-2009, 23:50
Deze ziet er indd echt lekker uit

Citaat door elfjes:
Kipbestilla



Recept


-1 pak filodeeg
-2 kippen (goed schoongemaakt en in stukken gesneden)
-8 grote uien
-6 tot 8 eieren
-flinke bos qasboer
-bos Maknouz
-2 teentjes knoflook
-50 gr. boter

-Komijnpoeder
-Gemberpoeder
-Safraan
-Libzar (peper)
-Ras Al7anout
-zout
-Kaneel
-Suiker
(laten we zeggen van alles een flinke theelepel alleen van de suiker 2 eetlepels)



-200 gr. amandelen (gepeld en gebakken of geroosterd en daarna gehakt)

-olie en gesmolten boter om de deegbladen mee in te smeren.



Verhit wat olijfolie in een pan en doe hier de stukken kip in. Snij ondertussen de uien (liefst in dunne reepjes). en knoflook in stukjes.Terwijl de kipstukken aan het braden zijn voeg je de uien, boter gehakte qasboer en maknouz toe en je laat alles smoren samen. Voeg de kruiden toe. De kip laat veel vocht vrij úit zichzelf dus je hoeft als niet veel vocht bij toe te voegen (hooguit 2 glazen). Laten we zeggen dat de kipstukken boven het vocht uit moeten steken. Proef de jus (lemraq) op zout en voeg er extra zout bij als het niet zoutig genoeg proeft!!



Laat de kipstukken gaar worden en haal ze een voor een met een spatel of een grote vork uit de pan en laat ze even afkoelen op een bord.

Ondertussen maak je de saus voor de bestila. Haal de saus van het vuur en klop er de eieren 1 voor 1 in en roer het goed door met een garde. Als de roerei is opgenomen in jus (lemraq) leg je het weer even op vuur om het aan om het aan de kook te brengen. Roer het goed door tot een prut en zet t vuur dan uit.

Snij de kipstukken in kleine stukjes en haal het kippevel en de botjes eraf. Je moet alleen kippevlees overhouden die je in kleine stukken plukt met je handen of met een mes snijdt.




Meng de kipstukjes met de eiermengsel (mag niet te vochtig zijn, moet smeuig zijn dus is het té vochtig dan laat je het in een vergiet afdruipen. Het mag ook zéker niet droog aanvoelen)

Bereid de amandelen alvast voor (koken, pellen, bakken/roosteren en hakken) doe er een flinke eetlepel poedersuiker bij en een flinke theelepel kaneel en meng alles goed door elkaar.

Pak de ontdooide filodeegbladen. Neem een bestilaschaal en vet die in of nog beter; leg er een stuk bakpapier op (zo kan je de bestilla na het bakken met bakpapier op bord schuiven en daarna bakpapier wegschuiven). Leg er de eerste filodeegblaadje op en smeer die goed in met olie/boter. Pak de volgende deeg en leg die erop tot zo een 3 a 4 bladen.

Strooi de helft van de gehakte amandelen op, doe er de kip-eiervulling op, doe er als laatst de andere helft van de amandelen op en vouw de bestilla dicht met ingevette deegbladen. Bedek de bestilla met zo een 3 bladen en maak er een mooie ronde bestilla van.




Bak de bestila goudbruin en lekker krokant in de oven op ong. 200c (stand 4-5)



Als de bestilla klaar is dan leg je het op een bord en strooi je er poedersuiker en kaneel over en kan je het garneren met wat amandelen.

Een heerlijk gerecht waar je je vingers bij aflikt !!

Succes en bsa7a alvast!

Recept is van Insaan.

18-06-2009, 22:02

Citaat door elfjes:
Kipbestilla



Recept


-1 pak filodeeg
-2 kippen (goed schoongemaakt en in stukken gesneden)
-8 grote uien
-6 tot 8 eieren
-flinke bos qasboer
-bos Maknouz
-2 teentjes knoflook
-50 gr. boter

-Komijnpoeder
-Gemberpoeder
-Safraan
-Libzar (peper)
-Ras Al7anout
-zout
-Kaneel
-Suiker
(laten we zeggen van alles een flinke theelepel alleen van de suiker 2 eetlepels)



-200 gr. amandelen (gepeld en gebakken of geroosterd en daarna gehakt)

-olie en gesmolten boter om de deegbladen mee in te smeren.



Verhit wat olijfolie in een pan en doe hier de stukken kip in. Snij ondertussen de uien (liefst in dunne reepjes). en knoflook in stukjes.Terwijl de kipstukken aan het braden zijn voeg je de uien, boter gehakte qasboer en maknouz toe en je laat alles smoren samen. Voeg de kruiden toe. De kip laat veel vocht vrij úit zichzelf dus je hoeft als niet veel vocht bij toe te voegen (hooguit 2 glazen). Laten we zeggen dat de kipstukken boven het vocht uit moeten steken. Proef de jus (lemraq) op zout en voeg er extra zout bij als het niet zoutig genoeg proeft!!



Laat de kipstukken gaar worden en haal ze een voor een met een spatel of een grote vork uit de pan en laat ze even afkoelen op een bord.

Ondertussen maak je de saus voor de bestila. Haal de saus van het vuur en klop er de eieren 1 voor 1 in en roer het goed door met een garde. Als de roerei is opgenomen in jus (lemraq) leg je het weer even op vuur om het aan om het aan de kook te brengen. Roer het goed door tot een prut en zet t vuur dan uit.

Snij de kipstukken in kleine stukjes en haal het kippevel en de botjes eraf. Je moet alleen kippevlees overhouden die je in kleine stukken plukt met je handen of met een mes snijdt.




Meng de kipstukjes met de eiermengsel (mag niet te vochtig zijn, moet smeuig zijn dus is het té vochtig dan laat je het in een vergiet afdruipen. Het mag ook zéker niet droog aanvoelen)

Bereid de amandelen alvast voor (koken, pellen, bakken/roosteren en hakken) doe er een flinke eetlepel poedersuiker bij en een flinke theelepel kaneel en meng alles goed door elkaar.

Pak de ontdooide filodeegbladen. Neem een bestilaschaal en vet die in of nog beter; leg er een stuk bakpapier op (zo kan je de bestilla na het bakken met bakpapier op bord schuiven en daarna bakpapier wegschuiven). Leg er de eerste filodeegblaadje op en smeer die goed in met olie/boter. Pak de volgende deeg en leg die erop tot zo een 3 a 4 bladen.

Strooi de helft van de gehakte amandelen op, doe er de kip-eiervulling op, doe er als laatst de andere helft van de amandelen op en vouw de bestilla dicht met ingevette deegbladen. Bedek de bestilla met zo een 3 bladen en maak er een mooie ronde bestilla van.




Bak de bestila goudbruin en lekker krokant in de oven op ong. 200c (stand 4-5)



Als de bestilla klaar is dan leg je het op een bord en strooi je er poedersuiker en kaneel over en kan je het garneren met wat amandelen.

Een heerlijk gerecht waar je je vingers bij aflikt !!

Succes en bsa7a alvast!

Recept is van Insaan.




Aaaaah Choukran bezaaaaaaff
je bent een schat ik ga de bestilla zker uitproberen.


Choukran... mwahh xxx