ellouisa
12-11-2008, 10:42
Citaat door Lella_Nigella:
Crème fraiche is overal ter wereld slagroom.
Maar de Hollanders die geen woord Frans verstaan, gaan er een vertaling aan geven die helemaal niet klopt.
Blijf maar lekker volharden in jullie boosheid en hoop maar dat de Fransen nooit binnenvallen. Jullie worden allemaal ter plaatse geëxecuteerd voor misdaden tegen de Franse taal.
Maar de Hollanders die geen woord Frans verstaan, gaan er een vertaling aan geven die helemaal niet klopt.
Blijf maar lekker volharden in jullie boosheid en hoop maar dat de Fransen nooit binnenvallen. Jullie worden allemaal ter plaatse geëxecuteerd voor misdaden tegen de Franse taal.
je hebt het toch echt mis meid, hier op de franse wikipedia staat dat creme fraiche dik en zuur is:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche
Dus de creme fraiche zoals het in Nederland ook heet.
Dan heb je nog zure room, dat verschilt van creme fraiche qua vetgehalte geloof ik en je kan de een gebruiken in warme gerechten, terwijl de andere schift. Dat is in het frans creme aigre.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me
Gewone room waar je slagroom van kunt maken is gewoon creme. Dus ongeklopt en als het opgeklopt is, heet het volgens mij creme chantilly.