Citaat door OemNusayba:
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]benodigheden:[/FONT]
[FONT=Verdana]
300 gram bloem
halve liter lauwe melk
250 ml lauw water
beetje zout
6 eetlepels suiker
100 gram boter( gesmolten)
5 kleine eieren
Doe de meel in een kom en doe de eieren,suiker zout, lauwe water en melk en d gesmolten boter erbij.
Doe het gehel helemaal glad mixen.
Als je klaar bent met mixen, haal je de vloeibare deeg door een zeef zodat alle klontjes eruit gaan.
Doe de glade deeg in een kom en laat het minimaal 1 uur in de xxxxxng rusten.
Na een uur haal je het eruit en doet een klein beetje boter in een koekenpan met anti aanbaklaag (tegen het plakken) bak ze goudbruin, om en om.
Na elke flensje die je uit de koekenpan haalt doe je voor dat je het nieuwe deeg erin doet een klein beetje boter.
TIP: als je de deeg in de koekenpan hebt gedaan snel even wat rozijnen in de waterige deeg doen en mee laten bakken, heerlijk!!!!
Kun je natuurlijk ook appel doorheen doen.
Is 5 eieren niet beetje te veel vh goede?