Citaat door Romainna:Hmmm ziet er overheerlijk uit je roerbakschotel.
Ik wou vandaag lasagna maken voor de kids, mag ik jou recept verse tomaten?
Thanks!
tuurlijk, ik heb m van serenity, heb zelf alleen wat andere groenten erbij gegooid.
Ingredienten:
Ik heb met dit voor ons tweetjes gemaakt en dat was precies genoeg
300 gr gehakt
1 grote ui
1 teen knoflook
Zout en peper
Paprikapoeder
Oregano
Basilicum
1 gele paprika in blokjes
1 groene paprika in blokjes (of andere kleuren naar keuze)
Half bakje champignons in plakjes
Halve courgette in blokjes
4 grote vleestomaten, geraspt (met pitjes)
1 el tomatenpuree
Voor de bechamelsaus:
1 el boter
1 el bloem
Melk (ik denk ongeveer 150 ml)
En geraspte kaas natuurlijk
Bereiding:
Bak het gehakt in wat olie. Voeg de kruiden, knoflook, gesnipperde ui, paprika, champignons en courgette toe en bak dit tot de groenten zachter zijn. Doe dan de tomaten en de tomatenpuree erbij en laat dit zo'n 3 kwartier pruttelen met de deksel op de pan. Dan nog even op hoog vuur znder deksel zodat de saus goed indikt.
Maak de bechamelsaus door de boter te smelten, roer de bloem erdoor en zet eventjes (terwijl je roert) op het vuur. Dan scheutje voor scheutje de melk erbij tot je de saus hebt van de gewenste dikte.
Meng dit door de tomatensaus.
Dan je schaal vullen met saus, lasagnabladen, saus, geraspte kaas, lasagnabladen, saus enz. Eindigen met saus. En bovenop geraspte kaas.
Doe er aluminiumfolie over en zet hem op 200 graden voor ongeveer 30-40 minuten in de oven (bladen moeten gaar zijn). Dan nog zonder folie om een mooi korstje te krijgen.
Haal uit de oven en laat even staan voor 10 minuutjes zodat het makkelijke aansnijden is en niet alles uit elkaar valt.