Citaat door Sharifax:Nassima Sweety, Trolly007, Rabija èn Meyes86:
Hierbij het precieze recept van de marmercake. Ik gebruik daarvoor het recept van Ceuta.
Marmercake CEUTA:
gebruik een glas van 200 ml.
Ingrediënten:
2 glazen suiker (ikzelf doe 1,5 glas anders vind ik hem te zoet)
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
1 glas olie
1 glas melk
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder
3 eetlepels cacaopoeder
Bereidingswijze:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot deze luchtig wordt. Voeg nu de olie toe en mix het goed door. Voeg nu de melk toe en mix weer goed door. Voeg nu beetje bij beetje de bakpoeder en mix weer goed door.
En als laatste voeg je de bloem beetje bij beetje toe en mixt 6 minuten lang, zodat de cake lekker luchtig word.
Cakevorm met boter invetten en bestuiven met bloem. Giet eerst de helft van het mengsel in de vorm en doe in de andere helft van het cakebeslag de cacao. Mix dit goed.
Daarna giet ik het chocoladebeslag op het naturelbeslag in de vorm. Belangrijk is hierbij dat de chocoladelaag de naturellaag volledig bedekt. En dan kan de cake zó de oven in. Niet meer roeren of zo. Oven voorverwarmen op 200 graden en bakken in ongeveer 50-60 min op 150 graden. Versier daarna naar wens met gesmolten chocolade en nootjes of zo.
De marmermuffins (marmercakejes bedoel ik) doe ik op dezelfde manier. Deze bak je net als de marmercake op 160 graden, maar dan voor 25-30 minuutjes. Totdat ze gaar zijn.
Tachelchit: Ja, zo makkelijk. En inderdaad: het patroon vormt zich in de cake vanzelf.
bedankt, ik ga het inshallah zeker maken.
Alleen snap ik het niet echt, ik heb gehoord het beslag nadat je bloem erbij hebt gedaan nooit te lang mixen want dan haal je alle lucht eruit.