Citaat door salma02:Benodigdheden:
Een half kilootje gehakt (runder)
Een prei
Een rode paprika
Half bakje champignons
Bosje kosbar
Drie wortels
Een tomaat
Drie middematige uien (ajuinen voor Bumba
)
Een zakje bamigroenten van Knorr
Zout/zwarte peper/komijn/chiliepoeder/saffraan
Een pak mienestjes, liefst fijne mie van Honig.
Roerbak het gehakt in een flinke scheut olijf/zonnebloemolie, blijven roeren zodat het gehakt los word en niet in blokjes blijft. Het moet fijn worden.
Snipper de uien en kosbar en voeg het toe en laat het voor een paar minuten bakken samen.
Voeg dan de wortels in kleine blokjes gesneden toe en snijd de prei in ringen en voeg die ook toe. Voeg de paprika in kleine blokjes toe. Snijd de tomaat in kleine blokjes, voeg ook toe.
Snijd de champignons ook in schijfjes en voeg ook toe. Zout naar smaak, komijn,zwarte peper en chiliepoeder en saffraan en doe fkes de deksel op de pan.
Daarna goed roeren en voeg het zakje bamigroenten toe met wat water. Laten sudderen voor ongeveer een kwartier tot de saus ingedikt is.
Kook de mie gaar zoals het hoort en galat oe zjalat de saus bij elkaar.
Zo maak ik het ook altijd. Ik doe er alleen nog een scheut ketjap manis bij.