Citaat door insaan_3aadi:Ja graag.
Elk3ab á la Malika
Deeg:
1/2kg bloem
snufje zout
1 ei
scheutje mazhar
snufje suiker
200gr. gesmolten zachte boter (Bona)
Klein beetje water (3aynek mizanek)
Mespunt gemalen Maska el 7ora (Arabische gom)
Vulling:
1kg. amandelen
500gr. suiker (minder kan ook)
eetlepel kaneel (niet helemaal vol)
mazhar
Bereiding van het deeg:
Doe de bloem in een bak, doe het ei erbij. Voeg de boter, suiker, mazhar en maska toe. Kneed dit heel erg goed met een klein beetje water. Het mengsel moet niet te dun, maar ook niet te hard zijn. Laat het deeg even rusten en maak er dan bolletjes van. Dek dit goed af met plastic.
Bereiding van de vulling:
Maal de amandelen, voor de eerste keer. De tweede keer maal je de amandelen samen met de suiker die je hebt. Als alles gemaald is, doe je de kaneel bij het mengsel en de mazhar. Mazhar doe je er beetje bij beetje bij, totdat het mengsel nat is. Dan maak je er 'staafjes' van.
Als je het deeg en de vulling klaar hebt dan pak je een bolletje deeg en die rol je goed uit, tot het dun wordt. Dan doe je er het staafje op en bedek je het staafje met het deeg. Maak er een klein boog in en snij het met een jarara af. En dan kan je het versieren met een knijper...
Ik denk wel dat het duidelijk is zo, toch? Ik moest van mijn moeder alle stappen uitleggen