Bekijk volle/desktop versie : Pindakoekjes



05-03-2008, 15:06
Hallo,
ik heb in mijn kelder nog wat pinda's liggen.
Heeft iemand soms een receptje om er koekjes mee te maken.
Hartelijk dank!!
Warda

05-03-2008, 19:01


http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=25352566&postcount=4761
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=13497893&postcount=862
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=25068111&postcount=245
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=25161003&postcount=386
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=27870915&postcount=1369

05-03-2008, 19:59

Citaat door wardatje80:
Hallo,
ik heb in mijn kelder nog wat pinda's liggen.
Heeft iemand soms een receptje om er koekjes mee te maken.
Hartelijk dank!!
Warda


http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=38198389&postcount=1343

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=36591706&postcount=35

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=36591706&postcount=35

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=13037949&postcount=710

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=25279554&postcount=4368

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=38079527&postcount=7994

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=12807857&postcount=105

06-03-2008, 14:07
dank jullie wel dames!!!

06-03-2008, 14:32


Marmerkoekjes



Recept van faatje29!!!


500 gr ongezouten pinda's, gemalen
200 gr biscuitjes, gemalen
1 blikje nestle
2 el honing
1 zakje vanillesuiker
2 el nesquick (of cacao)
1 tl kaneel

400 gr bruine chocolade en 100 gr witte chocolade (of andersom)

Meng de gemalen pinda's met de gemalen biscuitjes. Voeg de vanillesuiker, nesquick en kaneel toe. Doe dan het blikje nestle erbij en meng goed. Tenslotte honing toevoegen en goed mengen zodat alles plakkerig is.

Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Druk deze vulling in de bakplaat plat. Ik heb een speciaal klein deegrollertje met een handvat waarmee je makkelijk in een bakvorm kan rollen. Smelt 200 gr bruine chocolade met 1 el olie en giet dit over de vulling. Strijk het glad (even schudden als er strepen in blijven).

Laat dit een uurtje in de koelkast (of tot het hard is). Haal de plak dan met behulp van het bakpapier uit de vorm en doe de koek dan ondersteboven terug in de bakvorm. Trek het bakpapier eraf. Smelt de andere 200 gr bruine chocolade met 1 el olie en giet er weer overheen. Weer gladstrijken.
Smelt dan de witte chocolade met 1 el olie en doe dit in een boterhamzakje (ik gebruik een hennaspuitje waar de naald af is) en knip een klein hoekje af. Spuit witte lijntjes in de lengte op de bruine chocolade (die nog zacht is).

Neem dan een sateprikker en trek in de breedte door de witte lijnen heen. Eerst naar de ene kant en dan naar de andere kant terug (anders krijg je een dezelfde patroon). Laat weer hard worden in de koelkast. Haal uit de vorm, snijd de randjes eraf en snijd dan met een scherp mes in ruitjes.