Bekijk volle/desktop versie : turkse rijstpudding



23-02-2008, 23:51
Wie o wie heeft daarvan het recept?

Ik ben je eeuwig dankbaar.

24-02-2008, 00:00


Ingredienten:
1 kopje rijst, 1 kopje water, 1 liter melk, een halve kop suiker, vanillesuiker naar smaak, snufje kaneel, 2 zakjes vanillesuiker

Bereiding:


Doe de rijst en het water in een pan met een dikke bodem, breng het water aan de kook, en als de rijst bijna droog dreigt te staan, giet de melk erbij, breng de melk al roerende aan de kook (pas op dat het niet overloopt) en blijf roeren totdat je de rijst begint te zien bij het doorroeren.
Doe dan de suiker en vanille suiker erbij en blijf nog even doorroeren (het moet niet helemaal vloeibaar meer zijn, maar het moet ook niet te dik worden), giet het dan in de bakjes, strooi er dan, per bakje een snufje kaneel op en laat ze afkoelen, totdat ze in de koelkast kunnen. koud opdienen.


Als je dit bedoelt, dit zijn de allu. bakjes die ze verkopen.

24-02-2008, 00:05
tanxxxxxxxxxxxx

24-02-2008, 00:33
Succes meid

24-02-2008, 01:24


Haaaa je moet SUTLAC..(??)

24-02-2008, 01:26
Benodigdheden voor 4 personen :
- 1 liter melk
- 250 g suiker
- 100 g rijst
- 1 el rijstebloem
- 3 à 4 tl vanillesuiker

Bereiding :
Was de rijst in koud water.
Zet de rijst in water (totdat deze onder staat) en kook de rijst.
Zodra de rijst bijna droog begint te staan, doet u de melk erbij.
Zet de rijst en melk op.
Zodra deze begint te koken de suiker toevoegen.
Laat het geheel 10 minuten koken.
Maak de rijstebloem aan met een beetje water, schenk deze bij de melk met rijst, en laat deze even meekoken.
Zet het gas uit en voeg de vanillesuiker toe.
Schenk de sütlac in kommetjes en laat deze afkoelen.
Bestrooi het geheel met wat kaneelpoeder.