Ik gebruik het recept van riannah en lukt heel goed! Veel gaatjes...
150 gram smid fijn
350 gram bloem
1 bakpoeder
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
2 theelepels zout
700 ml water
Meng smid, bloem, bakpoeder, gist en zout.
Voeg een ongeveer 1/3 water aan de ingredienten en begin met mixen.
Mix tot alle smida en bloem is opgenomen.
Voeg weet een scheut water toe en mix het door.
Voeg nu de rest van het water toe en blijf doormixen tot een glad beslag.
Eindresultaat van het beslag:
Laat het nu een uur rijzen (tip van mij (ellouisa): ik zet de kom in een afwasbak met warm water en dek het af met een theedoek, het rijst dan heel snel en goed!)
Schep dan een soeplepel beslag in de koekenpan die koud is (niet voorverwarmen en ook niet invettem!) en zet het vuur hoog
Na een paar minuten merk je dat er gaatjes in het beslag komen en dat de randen droog worden
Zet het vuur nu lager, en laat het langzaam gaar worden. Als de bovenkant droog is, is hij gaar.
Schep de beghrir eruit en spoel de pan om met koud water en droog hem af. Weer een lepel beslag erin doen (dus niet de pan voorverwarmen) en hetzelfde doen als bij de anderen.