Bekijk volle/desktop versie : Ahl al Sunnah & Ahl al Shi3a



14-05-2007, 14:49

Citaat door Al_Jafari:
En trouwens wie zijn Malikais? of Ambiya? Vroeg Allah swt geen rukut voor Adam as aan ieder Maliki? Welke kufr en ongehoorzaam wezen weigerde het te doen? Dus begrijp dat mensen(profeten en imams) veel hoger zijn dan de heelal bij elkaar. De reden wereld en leven werd gemaakt was voor hun. Je zou je alleen meer meoten inlichten en meer logisch moeten denken. Niet extreemist geloven dat het tot nergens naartoe leidt. Het punt is dat jou shaiks Al-Bucharie en Muslim leugens hebben geplakt en profeet Mohammed saws hebben beschuldig van zondes en fouten zodat jij tot deze dag rondzwerft met die gedachten. In dat boeken staan dat koran oncompleet is en verzen met hoofdstukken missen. Dat zijn gewoon KUFR. Lees ze goed door, want volgens jou zijn ze de beste betrouwbaarste boeken na koran terwijl ze koran en zijn boodschapper beschuldigen van oncompleetheid.



mooie reactie broeder!! heel logisch!! shukran

14-05-2007, 14:53



Citaat door Al_Jafari:
En trouwens wie zijn Malikais? of Ambiya? Vroeg Allah swt geen rukut voor Adam as aan ieder Maliki?[/SIZE] Welke kufr en ongehoorzaam wezen weigerde het te doen? Dus begrijp dat mensen(profeten en imams) veel hoger zijn dan de heelal bij elkaar. De reden wereld en leven werd gemaakt was voor hun. Je zou je alleen meer meoten inlichten en meer logisch moeten denken. Niet extreemist geloven dat het tot nergens naartoe leidt. Het punt is dat jou shaiks Al-Bucharie en Muslim leugens hebben geplakt en profeet Mohammed saws hebben beschuldig van zondes en fouten zodat jij tot deze dag rondzwerft met die gedachten. In dat boeken staan dat koran oncompleet is en verzen met hoofdstukken missen. Dat zijn gewoon KUFR. Lees ze goed door, want volgens jou zijn ze de beste betrouwbaarste boeken na koran terwijl ze koran en zijn boodschapper beschuldigen van oncompleetheid.



dit gedeelte van je reactie dat iedereen weet:
Citaat:
[SIZE="2"]Vroeg Allah swt geen rukut voor Adam as aan ieder Maliki?
laat duidelijk zien dat een mens(ma3sum, zoals muhammad s.a.w.s die bij me3raj hoger dan jibriel kon gaan)!! kan hoger dan ieder malika dan ook komen!!!! shokran ya akhi al-jafari

14-05-2007, 14:57

Citaat door Yunus:
De heilige profeet saw was zondeloos, en onfeilbaar in het overbrengen van de boodschap van Allah swt. Hij kon wel menselijke fouten maken, en dat is geen zonde. Dat geldt ook voor de andere profeten. En die Allah swt corrigeerde in de Koran al karim.




sta je op je woord over onfeilbaar van muhammad s.a.w.s alleen in het overbrengen van boodschap van Allah swt?????
zowel, aangezien het feit dat je zei dat je bij hanafi madh-hab hoort, zal ik bewijzen van hanafi geleerden halen die jouw woorden tegenspreken!!!
ik wacht op je antwoord, shokran!!

14-05-2007, 14:58

Citaat door alevi:
Salaam alikoum wa ra7matou allah

1. Wordt imam Ali die in het huis van Allah is geboren, is daar geslagen door de zwaard van ibne molja en die als eerste moslim werd na de komst van de islam, gelijk gesteld aan de eerste en tweede galiefe?

2. Wordt imam Ali die door onze profeet (s) is opgevoed, gelijk gesteld aan de eerste en tweede galiefe?

3. Wordt imam Ali die dapper deel nam aan de strijden uhud en badr, gelijk gesteld aan de eerste en tweede galiefe die beiden niet deelnamen aan beide strijden ?

4. Wordt Imam Ali die bereid was om zijn leven op te offeren door in het bed van onze profeet te gaan slapen toen de vijanden van de Islam van plan waren om onze profeet (s) te doden, gelijk gesteld aan de eerste en tweede galiefe die nog nooit blijk hebben gegeven dat het leven van onze profeet belangrijker is dan hun leven.

5. Wordt Imam Ali die de man is van de dochter van onze profeet gelijk gesteld met de eerste en tweede galiefe die de dochter van de profeet veel pijn hebben gedaan?

bron:
In het boek van Boukhari in een hoofdstuk, getiteld: ‘De boodschapper van Allah zei:
‘Fatima is een deel van mij en wie haar boos maakt, maakt mij boos’. In een hoofdstuk over de Khaibar aanval schreef hij:’Volgens Aïjsa, stuurde Fatima, de dochter van de profeet-moge Allah’s vrede met haar zijn-een boodschap naar Aboe Bakr, waarin ze vroeg naar haar deel van de erfenis van Allah’s Boodschapper, maar hij weigerde Fatima er iets van te betalen. Fatima werd zo boos op Aboe Bakr, dat ze hem verliet en nooit meer met hem sprak tot aan haar dood.’

Sahih, Boekhari, deel 3, p.39


6. Wordt iemand die de meester van de gelovigen is na onze profeet, gelijk gesteld aan de eerste en tweede galiefe?

bron:
'Ali is de meester van de gelovigen na mij'

Sahih, Tirmidhi deel5, p.296

7. Wordt Imam Ali die een onderdeel vormt van ons geloof, gelijk gesteld aan Aisha, Ummar, Abu bakr??
bron:
'Houden van Ali is geloven en hem haten is hypocrisie'

Sahih, Moeslim, deel1, p.61

8. Wordt iemand die de poort is van de stad van de kennis van onze profeet, gelijk gesteld aan de eerste en tweede galiefe die hun kennis na muhammad s.a.w.s alleen via Imam Ali konden verkrijgen. voorbeelden hiervan hebben we in veel geschidenis boeken waarin staat hoe vaak ummar en uthman ali a.s voor de raad vroegen waarin ze zelf geen clue hadden!!!

bron:
'Ik ben de stad van kennis en Ali is de poort'
Sahih, Tirmidhi, deel 5 p.201

9. Wordt Imam Ali die een hoge positie kreeg door onze profeet van Muhammad saws gelijk gesteld met Ummar en Abu bakr??

bron:
De profetische hadith:
'O Ali, jij staat in relatie tot mij zoals Haroen tot Moesa, behalve dat er na mij geen profeetb meer zal zijn'

Sahih, Boekharie, deel2, p.305
sahih, Moeslim, deel2, p.356

10. Wordt iemand die uitdrukkelijk door onze profeet wordt aangewezen als de enige persoon die zijn taak kan uitvoeren, gelijk gesteld aan de eerste en tweede galiefe?

bron:
De profetische hadith:
'Ali is van mij en ik ben van Ali en niemand kan mijn taak uitvoeren behalve ikzelf of Ali'

Sahih, Tirmidhi, deel 5 p.300

Wa alikoum salaam wa ra7matou allah



shokran ya akhi voor plaatsen van paar eigenschappen van ali a.s en zijn hoge positie, vooral qua kennis en broederschap voor muhammad s.a.w.s(met het vergelijken van ali a.s als harun voor mussa)

14-05-2007, 15:17



Citaat door Yunus:
Hoewel we geen oderscheid maken tussen de Sahaba, Ali, Uthman en Umar ibn Khattab krege het martelaarschap v/d khulafa rashidin. Ik zal je een vergelijking geven als je wilt, in mijn ogen zijn de rafida van vandaag die een pelgrimstocht houden naar het graf van Abu lulu (la) jahilin van de 1ste klasse. Het is zo een gezicht als dat wij nu naar het graf of ziarat doen bij het graf van de moordenaar van Ali .



Autoriteit wordt niet bepaald door liefde.[/SIZE] De profeet SAW hield van alle Sahaba, er zijn bewijzen dat hij eenmaal antwoordde “Abu Bakr” ander keer “Ali” Dit is opzich bewijs genoeg dat de profeet SAW geen onderscheid maakte en jullie zijn nog steeds, in deze kritieke tijden bezig met van wie hij het meest hield. Zet je vraagjes in je broekzak en vraag de profeet SAW op yawmul qiyama.



Alevi, ze vochten beide als leeuwen in de slag van Badr (624 AD), Uhud (625 AD), Hunayn (630 AD).



Ze hadden hun leven en bloed willen geven voor Rasulallah (saw). Andere Sahaba werden leven gevild alleen omdat ze zeiden “Mohammad spreekt de waarheid” Ze konden zichzelf vrijkopen door enkel de profeet SAW uit te schelden. Maar ze kozen voor het hiernamaals.



Uthman ibn Affan was met 2 dochters van de profeet (saw) getrouwd, Ruqayyah رضّى الله عنها en Umm Kulthoom رضّى الله عنها. Daarom werd Uthman “Dhun Nurayn” genoemd.
Jouw argumenten hebben niks te maken met leiderschap na de profeet (saw) .




Ten eerste:
Aishah ra was niet op de hoogte dat haar vader naar Fatima Zahrah gegaan om het goed te maken, en dat deed hij. Zelfs volgens de shiitische bronnen.

Sahih Hadith waarin Abu Bakr Sadiq ra het goed maakt met Fatima .



“When Fatima became ill, Abu Bakr came to her and asked for permission to enter. So Ali said, ‘O Fatima, this is Abu Bakr asking for permission to enter.’ She answerd, ‘Do you want me to give him permission?’ He said, ‘Yes.’ So she allowed him (to enter), and he came in seeking her pleasure, so he told her: ‘By Allah, I only left my home and property and my family seeking the pleasure of Allah and His Messenger and you, O Ahlel Bayt.’ So he talked to her until she was pleased with him.” (Sunan Al-Bayhaqi)

Nog een bewijs:

Kitaabul Muwaafiqah narrates that Anaani said:

“Abu Bakr came to the door of Fatima in the midday sun and said: ‘I shall not leave from here as long as the daughter of Rasool-Allah remains displeased with me. Ali came to Fatima and giving her an oath urged her to become pleased. Then she became pleased (with Abu Bakr).”






[SIZE="2"]over deze:
Citaat:
[QUOTE=Yunus;33309505]Hoewel we geen oderscheid maken tussen de Sahaba, Ali, Uthman en Umar ibn Khattab krege het martelaarschap v/d khulafa rashidin. Ik zal je een vergelijking geven als je wilt, in mijn ogen zijn de rafida van vandaag die een pelgrimstocht houden naar het graf van Abu lulu (la) jahilin van de 1ste klasse. Het is zo een gezicht als dat wij nu naar het graf of ziarat doen bij het graf van de moordenaar van Ali .
je probeert weer met zeggen dat je geen onderscheid wilt maken, de waarheid niet accepteren! en met plaatsen van onzin dat wij abu-lolo eens als goed iemand herkenen of pelgrimstocht bij zijn graf houden, wil je 12imami sjiieten zwart maken!! dat doen en deeden wij nooit!!!
en je maakt hier een super grote fout met zeggen dat:
Citaat:
[COLOR="Red"][SIZE="2"]Het is zo een gezicht als dat wij nu naar het graf of ziarat doen bij het graf van de moordenaar van Ali .[/SIZE]
dit noem ik een perfecte vergelijking van een zwaar dwalend en onwetend iemand!!!
van mij mag je wel bij graf van ibne-muljam-saqafi te gaan!!! en pelgrimstocht te houden!!! maar het verschil tussen jij(ik bedoel een sunnit) en onwetenden die bij de graf van abu-lolo gaan is dat sunniten ali a.s als een van beste sahabies zien en hun horen van ali a.s te houden en zijn vijanden haten!!dus let beter op je woorden want het gaat helemaal slecht met jou broeder!!!!let op je vergelijkingen en je beweringen voordat je grotere zondes begaat!!! astaqfirollaha ta3ala! wat een vergelijking!!





en over deze:
Citaat:
[SIZE="2"]Autoriteit wordt niet bepaald door liefde.[/SIZE]
weet jij hoe vaak ik moslims en vooral geleerden zie en hoor dat ze om de leiderschap van abubakr sadiq r.a sahih en juist te verklaren, en dat profeet heeft gezegd dat: wie ik het meeste lief heb is de opvolger na mij!!!
en hun zeggen dat abubakr r.a dat persoon was!!!
ontken jij dit?????
zelfs als jij dit ontkent, moet ik zeggen dat plaatsen van deze post van alevit, waarop jij als antwoord hebt de rol van liefde te proberen ontkrachten is goed voor velen die geloven dat abubakr werd khalif omdat hij meest geliefde bij profeet was!!!!


en over deze:

Citaat:
Ten eerste:
Aishah ra was niet op de hoogte dat haar vader naar Fatima Zahrah gegaan om het goed te maken, en dat deed hij.
als ik bewijzen uit boek albukhari en sahih moslim haal waarin duidelijk staat geschreven dat fatima s.a heeft na de fadak issue nooit meer geen woord met abubakr gesproken, wat zal je zeggen??????
bij onze sahih boeken is dit vrij duidleijk overgeleverd, maar toch wil ik je(iedereen) bewijzen uit door ahle sunna sahih verklaarde boeken(sahih moslim en sahih bukhari) halen om hun te laten zien wat de waarheid is!!!die zelfs in hun boeken staat geschrerven!!![/COLOR]

14-05-2007, 15:22
over deze van YUNUS:

Citaat:
Is het een misdaad om iets te vragen als je het niet weet ? Neem een voorbeeld aan de 4 imams v/d 4 madhabs, ze zijn 1 vuist, verschillen alleen in fiqh. Een was zelfs de leerling van de ander. |Het wil niks zeggen. Wij ontkennen de kwaliteiten van Ali niet. Noch maken wij onderscheid tussen de Sahaba.
het heeft nix met het hadith waarin gezegd wordt dat:
enna madinatol 3elm wa 3aliyon baboha en ....

vertaling: ik ben de stad van kennis en ali is als zijn poort...!!
als wij onderscheid maken is niet om een sahabie te belasteren maar om de beste ervan aan iedereen te laten kennen!!!
voor Allah swt is iedere mens hetzelfde, maar wie meer taQwa heeft, heeft hogere positie!!als je ziet Allah swt maakt onderscheid tussen zijn profeten en maakt duidelijk dat muhammad s.a.w.s hoogste positie had allertijden!! en tussen alle profeten en mensen!!!

14-05-2007, 15:27
en over deze van jou als antwoord op de tekst van alevit:


Citaat:
Citaat:
9. Wordt Imam Ali die een hoge positie kreeg door onze profeet van Muhammad saws gelijk gesteld met Ummar en Abu bakr??
dit was tekst van broeder alevit!!


en jouw antwoord:

Citaat:
Ze hadden allemaal een hoge positie, maar Allah en de gelovigen zouden niemand anders als leider accepteren dan Abu Bakr Sadiq .
dus je wilt zeggen dat Allah en alle gelovigen zouden niemand behalfe abubakr sadiq r.a als khalif accepteren!!
dit houdt in dat hij door Allah swt gekozen was!!!!!!!!!!
terwijl dit door meerderheid(bijna alemaal) van geleerden van ahle sunna incorrect verklaard is en ze zijn motafeQ dat abubakr r.a niet door allah gekozen was en noch door zijn profeet, maar de meerderheid van umma hebben hem gekozen,
maar toch gaan we hier heel dieper in!!!!

14-05-2007, 15:46
Er zijn vele broeder/zusters die veel over islam weten en ook over geschidenis, maar ze komen nooit hier te discusseren en we krijgen alleen mensen als QARDAWI EN YUNUS(wie we niet op hun woorden kunnen vertrouwen en op ze kunnen rekenen!!) ik vind dit heel jammer!!
ik heb paar van beheerders en moslims met veel kennis, meerdere malen prive brichten gestuurd(bijv. aan broeder abdulkarim) om mee te komen doen, maar ze hebben niet eens op brichten gereageerd!!
ik vind dat heel jammer!!!
want we zoeken namelijk mensen die meer kennis hebben en redelijker zijn en als ergens waarheid gezegd wordt, dat accepteren of erover na gaan denken en geven zelf ook veel redelijk en logische tegenargumenten en zijn beleefd!!
vele moslims bij deze topic hebben heel weinig kennis over islam en of geven ze ontrechte beschuldigingen of maken ze domme verklaringen en velen weten heel weinig over geschidenis!!!
er zijn ook velen die gezegd zijn om niet over islam te discuseren want dan worden ze kafir, of zullen ze alles betwijfelen!!!!

we hopen meerdere mensen te krijgen die meer over islam weten en redelijker zijn!!
insha allaha ta3ala komen ze vanzelf erbij!!!

14-05-2007, 15:57
tot volgende keer insha Allaha ta3ala!

nogmaals: alle reacties over khilafat van abubakr sadiq r.a zijn welkom en zullen besproken worden!!!

fi amanellah, ma3a salama

14-05-2007, 16:02

Citaat door AhleBayt:
en over deze van jou als antwoord op de tekst van alevit:



dit was tekst van broeder alevit!!


en jouw antwoord:


dus je wilt zeggen dat Allah en alle gelovigen zouden niemand behalfe abubakr sadiq r.a als khalif accepteren!!
dit houdt in dat hij door Allah swt gekozen was!!!!!!!!!!
terwijl dit door meerderheid(bijna alemaal) van geleerden van ahle sunna incorrect verklaard is en ze zijn motafeQ dat abubakr r.a niet door allah gekozen was en noch door zijn profeet, maar de meerderheid van umma hebben hem gekozen,
maar toch gaan we hier heel dieper in!!!!


weet jij hoe vaak ik moslims en vooral geleerden zie en hoor dat ze om de leiderschap van abubakr sadiq r.a sahih en juist te verklaren, en dat profeet heeft gezegd dat: wie ik het meeste lief heb is de opvolger na mij!!!
en hun zeggen dat abubakr r.a dat persoon was!!!
ontken jij dit?????
zelfs als jij dit ontkent, moet ik zeggen dat plaatsen van deze post van alevit, waarop jij als antwoord hebt de rol van liefde te proberen ontkrachten is goed voor velen die geloven dat abubakr werd khalif omdat hij meest geliefde bij profeet was!!!!



O jahil lees,

Book 31, Number 5879:

A'isha reported that Allah's Messenger (may peace be upon him) in his (last) illness asked me to call Abu Bakr, her father, and her brother too, so that he might write a document, for he feared that someone else might be desirous (of succeeding him) and that some claimant may say: I have better claim to it, whereas Allah and the Faithful do not substantiate the claim of anyone but that of Abu Bakr.


Dus het antwoord is ja .




Citaat:

het heeft nix met het hadith waarin gezegd wordt dat:
enna madinatol 3elm wa 3aliyon baboha en ....

vertaling: ik ben de stad van kennis en ali is als zijn poort...!!
als wij onderscheid maken is niet om een sahabie te belasteren maar om de beste ervan aan iedereen te laten kennen!!!
voor Allah swt is iedere mens hetzelfde, maar wie meer taQwa heeft, heeft hogere positie!!als je ziet Allah swt maakt onderscheid tussen zijn profeten en maakt duidelijk dat muhammad s.a.w.s hoogste positie had allertijden!! en tussen alle profeten en mensen!!!
Ik heb vele en vele bewijzen gegeven, zoals, Het meest geliefde bij mij is Abu Bakr, een profeet na mij zou Umar zijn, etc etc. Wat jullie doen is extreisme en het gedrag van de shia die Ali aanbidden zoals geintroduceerd door ibn Saba, ( rafidayn).


Citaat:

je probeert weer met zeggen dat je geen onderscheid wilt maken, de waarheid niet accepteren! en met plaatsen van onzin dat wij abu-lolo eens als goed iemand herkenen of pelgrimstocht bij zijn graf houden, wil je 12imami sjiieten zwart maken!! dat doen en deeden wij nooit!!!
en je maakt hier een super grote fout met zeggen dat:
Is khomeini bij deze geen 12 imami shia ? Want hij heeft julmlie opgedragen tot deze praktijk. Kan mij niks schelen of jij het doet of niet, ik hoop het niet. maar dat het jullie usul is en een praktijk die door honderden duizenden wordt verricht , daar is bewijs voor en dat bewijs lezen we in jullie neppe hadith boekjes.


Citaat:
sta je op je woord over onfeilbaar van muhammad s.a.w.s alleen in het overbrengen van boodschap van Allah swt?????
zowel, aangezien het feit dat je zei dat je bij hanafi madh-hab hoort, zal ik bewijzen van hanafi geleerden halen die jouw woorden tegenspreken!!!
ik wacht op je antwoord, shokran!!
Doe dat maar, volledige perfectie behoort enkel aan Allah swt, en het concept van "masumin" hebben jullie niet kunnen bewijzen. Het is bedacht door ibn Saba die Ali aanbad.


Citaat:

staat ergens in quran, dat moslims mogen alkohol drinken en dat Allah het toelaat?????
In de Koran zal je geen aya vinden waarin staat drink alcohol.


Citaat:

mooie reactie broeder!! heel logisch!! shukran
Waarom spoel je de weerleggin door ? Wat is logisch aan zijn reactie ? hij kent het verschil tussen malaika en jinn niet.

Ik plaats alles toch opnieuw zodat alevi ook kan reageren op de door hem geplaatste leugens die hij had gekopieerd van een prominente leugenaar.

14-05-2007, 16:28

Citaat door Yunus:
O jahil lees,

Book 31, Number 5879:

A'isha reported that Allah's Messenger (may peace be upon him) in his (last) illness asked me to call Abu Bakr, her father, and her brother too, so that he might write a document, for he feared that someone else might be desirous (of succeeding him) and that some claimant may say: I have better claim to it, whereas Allah and the Faithful do not substantiate the claim of anyone but that of Abu Bakr.


Dus het antwoord is ja .





Ik heb vele en vele bewijzen gegeven, zoals, Het meest geliefde bij mij is Abu Bakr, een profeet na mij zou Umar zijn, etc etc. Wat jullie doen is extreisme en het gedrag van de shia die Ali aanbidden zoals geintroduceerd door ibn Saba, ( rafidayn).



Is khomeini bij deze geen 12 imami shia ? Want hij heeft julmlie opgedragen tot deze praktijk. Kan mij niks schelen of jij het doet of niet, ik hoop het niet. maar dat het jullie usul is en een praktijk die door honderden duizenden wordt verricht , daar is bewijs voor en dat bewijs lezen we in jullie neppe hadith boekjes.



Doe dat maar, volledige perfectie behoort enkel aan Allah swt, en het concept van "masumin" hebben jullie niet kunnen bewijzen. Het is bedacht door ibn Saba die Ali aanbad.



In de Koran zal je geen aya vinden waarin staat drink alcohol.



Waarom spoel je de weerleggin door ? Wat is logisch aan zijn reactie ? hij kent het verschil tussen malaika en jinn niet.

Ik plaats alles toch opnieuw zodat alevi ook kan reageren op de door hem geplaatste leugens die hij had gekopieerd van een prominente leugenaar.



mooie reactie!!!

wat ik kon begrepen is:

1: dat je beweert dat abubakr r.a door Allah is gekozen!!(en dat gebaseerd op aisja woorden alleen maar)!!!

2: dat terwijl je geen onderscheid wilt maken, toch abu bakr r.a was het meest geliefd bij muhammad s.a.w.s

3:dat je niet eens onderscheid wilt maken tussen de mensen die ali a.s aanbidden en sjia 12imami(Allah aanbidders)!!

4: dat je beweert dat ayatollah khomeini heeft mensen overgebracht om als waardering van de daad van abu-lolo(vermoorden van ummar khattab) om pelgrimtocht bij zijn graf te houden!

5:dat je wilt wel bewijzen krijgen van hanafi geleerden die onfeilbaar van muhammad s.a.w.s te bewijzen! maar toch zeg je je onzin weer dat volldige perfectie is ....!!! ik zei nooit dat onfeilbaar betekent volledige perfectie en niemand is in vergelijking met Allah perfect!!!

6:je geeft wel(eindelijk na op en neer te springen) toe dat nergens in quran staat dat alkohol drinken voor moslims halal is!!


heb ik je goed begrepen of...??????
shukran!!!

14-05-2007, 16:32
[zover ik kon opzoeken, denk ik dat deze topic qua aantal reacties nummer#1 en qua aantal keer bezocht te worden nummer 2 heeft in hele gedeelte islam en ik!! en ik vind dit een groote aantal en een bewijs dat mensen hier wel hard bezig zijn met discuseren!! alhamdolillah!!!

14-05-2007, 16:33


salamon alaikom wa rahmatollahi wa barakato!! fi amanellah ma3a salama
tot volgende keer!!

14-05-2007, 17:04

Citaat:
1: dat je beweert dat abubakr r.a door Allah is gekozen!!(en dat gebaseerd op aisja woorden alleen maar)!!!
Woorden alleen maar ?

Book 31, Number 5879:

A'isha reported that Allah's Messenger (may peace be upon him) in his (last) illness asked me to call Abu Bakr, her father, and her brother too, so that he might write a document, for he feared that someone else might be desirous (of succeeding him) and that some claimant may say: I have better claim to it, whereas Allah and the Faithful do not substantiate the claim of anyone but that of Abu Bakr.

De gelovigen kozen hun leider, en de profeet saw sprak de waarheid toen hij zei dat Allah en de gelovigen niemand behalve Abu Bakr Sadiq ra zouden accepteren. Het is de qadr van Allah swt en het zijn de woorden van de profeet saw.


Citaat:

2: dat terwijl je geen onderscheid wilt maken, toch abu bakr r.a was het meest geliefd bij muhammad s.a.w.s
Heb ik nergens gezegd, ik zeg dat de profeet saw daar geen onderscheid in maakte, 1 keer noemde hij Abu Bakr, ander keer Ali . Lees mijn vorige reactie gericht aan alevi goed door voor je publiekelijk onzin strooit.


Citaat:
3:dat je niet eens onderscheid wilt maken tussen de mensen die ali a.s aanbidden en sjia 12imami(Allah aanbidders)!!
Ik noemde ze geen Ali aanbidders, maar een qawm met eigenschappen van mensen die hem aanbaden, nogamaals, lees mijn posts voordat je jezelf nog meer belachelijk maakt.


Citaat:

4: dat je beweert dat ayatollah khomeini heeft mensen overgebracht om als waardering van de daad van abu-lolo(vermoorden van ummar khattab) om pelgrimtocht bij zijn graf te houden!
Ik beweer het niet, het staat op zijn eigen website.


Citaat:

5:dat je wilt wel bewijzen krijgen van hanafi geleerden die onfeilbaar van muhammad s.a.w.s te bewijzen! maar toch zeg je je onzin weer dat volldige perfectie is ....!!! ik zei nooit dat onfeilbaar betekent volledige perfectie en niemand is in vergelijking met Allah perfect!!!
Welke school van fiqh je ook kiest, niemand zal beweren dat de profeten de perfectie die enkel aan Allah swt behoort bezitten. Aan de andere kant, volgens jouw "masumin" die zichzelf als heiligen hebben verklaard en zichzelf goddelijke eigenschappen hebben toegeschreven in hun boekjes, staan ze HOGER dan profeten.


Citaat:

6:je geeft wel(eindelijk na op en neer te springen) toe dat nergens in quran staat dat alkohol drinken voor moslims halal i
Dat het toegestaan was zegt al genoeg, en de shariah bestaat niet alleen uit de Koran, maar ook de Sunnah.

14-05-2007, 22:26
Teneerste apenkop en bestond niet twijfels over Imam Jafar Sadiq onwetend, maar Imam Musa Kazem en zijn ouder broeder Ismael. Dat maakte een scheiding(sekte Ismaeliers) die geloofden dat Ismael terug zou keren en omdat hij ouder was meer recht had op Imamaat. Maar zij hadden hetzelfde gedachtes van jullie.

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 [214] 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272