Bekijk volle/desktop versie : Ahl al Sunnah & Ahl al Shi3a



03-05-2007, 17:29
ik heb een vraag
welke sura's zijn goed om te lezen als iemand overleden is behalve surat YA SIEN

03-05-2007, 18:23



Citaat:
Abu Bakr, moge Allah tevreden zij met hem, was volgens Profeet Mohammad, Allah's vrede en zegeningen zij met hem, de beste mens aller tijden na de Profeten, vrede zij met hun. Abu Bakr was de eerste man die de boodschap van Profeet Mohammad accepteerde en hij was de eerste man die slaven ging bevrijden, op de weg van Allah. Toen Abu Bakr Moslim werd, had hij 40.000 Dirhams en hij heeft dit allemaal op de weg van Allah uitgegeven. Toen Allah beveelde dat Allah's religie verspreidt moest worden, was de eerste openlijke oproep tot Islam door Abu Bakr gegeven.

Om te beginnen met je onzins verhalen en propagendas.
1. De beste mens NA profeten!
2. Abu Bakr was de EERSTE man die profeet Mohammed saws accepteerde!


Citaat:
Abu Bakr was ook de eerste man die een moskee ging bouwen, op de weg van Allah na de komst van profeet Mohammad. De Profeet gaf hem de blijde tijding dat hij de eerste man zal zijn die Jannah zal intreden na Profeet Mohammad. En na het lezen van deze stukje tekst, zal je begrijpen waarom dat zo is.

3.De moskee.
4. Abu Bakr zal Na profeet Mohammed saws Jannah binnentreden.


Citaat:
Op een dag liep de Profeet buiten met Abu Bakr en Abu Bakr rende de hele tijd om de Profeet heen. De Profeet vroeg, 'Wat ben je aan het doen?' Hij antwoordde, 'O Boodschapper van Allah! Als ik links van je sta, ben ik bang dat iemand je van rechts zal aanvallen, dus ik haast me snel daarheen. Als ik achter je sta, ben ik bang dat iemand je van voren zal aanvallen, dus ik haast me snel daarheen!' Zoveel liefde had hij voor de Profeet van Allah.
5. Over de liefde voor Profeet Mohammed.


Citaat:
Er is overgeleverd dat de Profeet een vergadering had met allemaal ongelovigen, omdat ze een vredes akoord wouden sluiten. De man die naast de Profeet zat, raakte steeds de baard van de Profeet aan. Abu Bakr stond op en trok zijn zwaard uit. De mensen hadden hem nog nooit zo boos gezien en hij zei, 'Als dat hand nog een keer de baard van de Profeet aanraakt, zal je het niet meer terug kunnen trekken!'
6.Moedigheid.


Citaat:
Er is overgeleverd dat de mensen aan de Profeet vroegen, 'Van wie hou je het meest onder de mensen?' Hij antwoordde, 'Aicha'. Toen werd hij gevraagd, 'En onder de mannen?' Hij antwoordde, 'Haar vader (i.e Abu Bakr)'. (Sahih Bukhari, Deel 5, Boek 59, Hadith 644).
7. Liefde


Citaat:
Toen iemand Abu Bakr beledigde stond de Profeet op en zei, 'Allah heeft mij met de waarheid naar jullie gestuurd en jullie zeiden tegen mij, 'Je hebt gelogen' maar Abu Bakr zei, 'Hij heeft de waarheid gesproken!' dus willen jullie mijn metgezel niet met rust laten? Willen jullie mijn metgezel dan niet met rust laten?' En vanaf toen heeft niemand meer Abu Bakr beledigd. Abu Bakr kreeg de titel, 'Sidiq' van de Profeet, omdat hij de Profeet onmiddelijk geloofde zonder te aarzellen.
8. Titels
9.Imaan.


Citaat:
In Abu Dawud is overgeleverd dat de Profeet tegen de mensen zei, 'Geef op de weg van Allah'. Abu Bakr bracht toen alles wat hij had naar de Profeet. Letterlijk alles wat hij had! Deze man ging zelfs op de grond met zijn hand wrijven, om er zeker te zijn dat hij niet eens een naaldje heeft achtergelaten! Toen zei Profeet tegen hem, 'Maar wat heb je voor je familie achtergelaten?' H antwoordde, 'Allah en Zijn boodschapper heb ik voor hun achtergelaten'. Vanaf die dag begrepen de Sahaba dat ze nooit Abu Bakr konden overtreffen, met hun streven naar het Hiernamaals.
10.Op de weg van Allah swt (omwille van Allah) uitgeven.


Citaat:
In Sahih Bukhari is overgeleverd dat de Profeet naast de Kaba zat te bidden en de ongelovigen kwamen bij elkaar om hem aan te vallen. Uqbah ibn Abu Mu'eet kwam met een doek en ging het om de nek van de Profeet vastmaken en ging hem slepen, terwijl alle ongelovigen stonden te lachen. Abu Bakr kwam rennend naar hem toe en duwde Uqbah ibn Abu Mu'eet weg. Abu Bakr maakte de Profeet los en zei, 'Willen jullie een man doden, alleen maar omdat hij zegt, 'Mijn Heer is Allah?' (Qur'an 40:28). Toen gingen de ongelovigen allemaal Abu Bakr slaan tot hij flauw viel en toen hij weer bij kwam, zei hij, 'Is alles goed met de Profeet, is alles goed met de Profeet?' Subhan'Allah, hij gaf niks om zijn eigen problemen, als de Profeet het maar goedmaakte.

11. Heldadigheid en liefdadigheid voor profeet Mohammed saws.


Citaat:
De Profeet Mohammad vroeg een keer, 'Wie heeft vandaag gevast?' Abu Bakr zei, 'Ik'. De Profeet vroeg, 'Wie heeft vandaag een begravenis gebed bijgewoond?' Abu Bakr zei, 'Ik'. De Profeet vroeg, 'Wie heeft vandaag armen gevoedt?' Abu Bakr zei, 'Ik'. De Profeet vroeg, 'Wie heeft vandaag een zieke bezocht?' Abu Bakr zei, 'Ik'. De Profeet zei toen, 'Degene die dit allemaal in een dag doet, gaat naar het Paradijs'. (Sahih Muslim, Boek 31, Hadith 5880).
12. De armen betalen en het goeie verrichten.


Citaat:
Abu Bakr was degene die altijd de plaats van Profeet innam, als hij ziek of afwezig was. Er is overgeleverd in Abu Dawud dat toen de Profeet ziek was, Omar ibn Khattab een keer het gebed leidde omdat Abu Bakr er niet was. Toen de Profeet zijn stem hoorde zei hij, 'Waar is Abu Bakr? Laat hem het gebed leidden!' En er is overgeleverd in Tirmidhie dat de Profeet zei, 'Niemand heeft het recht om jullie in het gebed te leiden, zolang Abu Bakr aanwezig is!'
13. De plaats van Profeet innemen, als hij afwezig is.


Citaat:
De Profeet zei ook, 'Ik zal de eerste zijn die uit mijn graf zal opstaan (i.e op de Dag des Oordeels) dan Abu Bakr en daarna Omar ibn Khattab'. (Tirmidhie). En dit toont aan dat Abu Bakr de wereld als Moslim zal verlaten.
14. Als moslim de wereld verlaten.


Dit zijn punten waar ik zo over ga hebben, want zoals ik al zei sommige zijn zelfs leugens, propagenda en de rest, waar, maar er zijn talloze mensen geweest die Abu bakr overtroffen een eentje daarvan Ali ibn Abu Talib alaihe salam

03-05-2007, 18:44
1. Jij beweert dat Abu Bakr de beste mens is na PROFETEN! Terwijl bij punt 4 staat dat na Mohammed Abu Bakr Jannah zal binnen treden. Er waren 124000 Profeten die malen keer beter waren dan Abu Bakr en die ook Inshallah eerder de Jannah binnentreden dan Abu Bakr en vervolgens de 14 masumins!
Je eerste leugen en propagenda.

Punt 2: Er staat dat Abu Bakr de eerste man is die in Rasullah saws geloofde terwijl die COMPLEET leugen en onwaar is, want de eerste moslima was Khadija sa en eerste Moslim Ali ib Abu Talib alaihe salam. Om precies te zijn was Abu Bakr 14 man die moslim werd.
Je tweede leugen en propagenda.

Punt3: Als je een beetje verstand had en kennis over het geschiedenis van Islam wist je dat de Moskee van Mohammed het eerste was dat gebouwd werd en dat werd door tientallen Sahabis gedaan en niet door Abu bakr.!
Tentweede alle deuren moesten dicht van Allah swt die lijden tot de Moskee behalve van Mohammed saws en Ali ibn Abu Talib!
weer een leugen en propagenda.

Punt4: Hetzelfde verhaal. Na de profeet zal zeker Ali ibn Abu Talib zijn dan zijn zonen en vrouwen en de rest van profeten daarna als Allah swt het wilt komen de sahabis!
Dus propagenda over Abu bakr is te zien.

Punt5: Liefde voor Profeet. Toen Imam Ali alaihe salam 10 jaar oud was gooide de kinderen op straat stenen tegen Profeet Mohammed saws. Rasullah saws kon de kinderen natuurlijk niet gaan slaan en daarom was Imam Ali alaihe salam die sloeg de kinderen weg. Slechter nog hij sloeg mannen twee keer ouder en groter dan hem zelf om wille van Profeet Mohammed saws. En waren groter helden zoals Imam Ali as die meer deden dan Abu Bakr dus dit propagenda van jou heeft geen zin hier.

punt6: Moedigheid
Zoals we weten zijn de daden en liefdadigheid van Imam Ali alaihe salam in velen koran aya's gekomen. Dus niemand kon Imam Ali alaihe salam overtroffen met goeie eigenschappen en daden jegens zijn schepper Allah swt. In gevecht van Uhud had Imam Ali as 60 wondingen hij bloede zo dat niemand het kon stoppen. Dankzij hem leefde de profeet terwijl de ander sahabis wegrende en 14 achterbleven om profeet te beschermen.
Was niet Imam Ali alaihe salam dat Khaibar tot overwinnig bracht?
Het vlag werd aan Abu bakr gegeven maar hij FAALDE en tweede dag Omar en precies hetzelfde verhaal en dan gaf hij het aan iemand die zeer veel van Allah swt en zijn booschapper hield en hun ook van hem en hij zou hun tot overwenning brengen en natuurlijk was het mijn Maula(Meester) Ali ibn Abu Talib.

punt7: Liefde
Die hadiths is compeelt een leugen en verzonnen dan kan een blinde nog zien aankomen. Als je maar een beetje, maar ook beetje je verstand had gebruikt en niet je verlangens en haat dan wist je dat Rasullah saws imam Ali alaihe salam het beste hield en zijn dochter Fatima Zahra van vrouwen.
Hoe kunnen jullie Aisha voor Fatima Zahra en Khadjia sa zetten? Een hebzichtig en jaloers vrouw. Abu Bakr zei zelf Aisha en Hafsa zijn de slechte vrouwen van Profeet Mohammed! Zij waren dat profeet Hadden verraden(doorverteld)!! Waar een koranaya geopenbaard is.

Punt8: Als je titels wilt dat gegeven is voor Imam Ali alaihe salam heb je een compleet boek voor nodig ik heb ze trouwen nog geplaats ook.!

Punt9: Zoals we weten was de Imaan van Imam Ali alaihe salam het grootst na Rasullah saws. Slechter nog tijdens het gevecht van Mout waren velen sahabis bang en hadden angst en zeer weinig Imaan voor hun Allah swt waardoor een koranaya is geopenbaard en een klein deel waren geprezen door hun heldadiheid zoals Imam Ali alaihe salam. Hij was degene die Amr hoofd geslagen door hem hadden de rest nog een beetje Imaan en hoop.!!

punt10:
Zoals ik zal zei Imam Ali as overtrof iedereen met zijn daden. Hij was diegen die zakaat betaalde tijdens de rukut waardoor een koran aya is geopenbaard!

Ik ga niet meer verder, want zoals je ziet jij bent gewoon een propagenda en leugens. Als je wilt kunnen we via koran de daden van Abu Bakr met Imam Ali as vergelijken! Vriend dan overstroomt Abu Bakr.!

03-05-2007, 18:48

Citaat door Yunus:
Nee, integendeel het is geen propaganda, jouw "antwoord" is nutteloos. En zo ook die van de admin van ahlalbayt jongeren, die laf met zijn admin password de waarheid heeft gedelete, en nu niet durft te reageren.


Klein kind nutteloos ben jij en jou berichten. Voordat je hier praat zeg ik het nog een keer leer de geschiedenis van Islam. Dan had je deze fouten niet kunnen maken. Maar een lesje voor de volgende keer.

03-05-2007, 19:41


De shijeeten hebben de geschiedenis van de Islam zwart gemaakt, en sayyidna Ali alyhi salam had spijt dat hij mee ging naar Iraq...


LEEEEEEEEEEEEEES ten minste wat jullie "geleerden" in hun boeken schrijven!!!


Het sjiisme: gevaarlijk .. gevaarlijk .. gevaarljk .. informeer u over Het sjiisme !!

03-05-2007, 19:45
aljafari waar zijn je bronnen of kletst gewoon uit je nek.

03-05-2007, 19:47

Citaat door Achie22:
aljafari waar zijn je bronnen of kletst gewoon uit je nek.

beste Achie22,
de shijeeten hebben geen enkel authentieke bron, zelfs de koran is vals volgens hun geleerden!



Het sjiisme: gevaarlijk .. gevaarlijk .. gevaarljk .. informeer u over Het sjiisme !!

03-05-2007, 19:47
zoals gewoonlijk

03-05-2007, 19:51

Citaat door Qardawi:

beste Achie22,
de shijeeten hebben geen enkel authentieke bron, zelfs de koran is vals volgens hun geleerden!



Het sjiisme: gevaarlijk .. gevaarlijk .. gevaarljk .. informeer u over Het sjiisme !!



subhana allah

03-05-2007, 19:53

Citaat door Achie22:
subhana allah

jaaaaaaaa broeder
die zijn zoooooooooooow erg .. erg .. erg.. erg !!
kijk maar in mijn ondertekening
heb daar kopies van paar pagina's uit hun boeken (over de koran) en eentje is zogezegd tafsier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

die zijn zooo erg .. ongelooooooooooooooooooooflijk

Het sjiisme: gevaarlijk .. gevaarlijk .. gevaarljk .. informeer u over Het sjiisme !!

03-05-2007, 20:13
ja ik heb gezien broeder..vooral die iraneese demonstranten in mekka..de mensen gaan daar voor haj en zij gaan daar om te demonstreren.

03-05-2007, 20:51

Citaat door Achie22:
ja ik heb gezien broeder..vooral die iraneese demonstranten in mekka..de mensen gaan daar voor haj en zij gaan daar om te demonstreren.


demonstreren ???????????????
aaaaaaaaaaaa h broeder ??!! wat zeg je nu ??

niet alleen demonstereren ..demonstreren ook .. maar onze zusters geslagen en daar zijn moslims het leven omgekomen en oude broeders gestapt en geduwd tegen het grond..etc .. etc.. !!!

alles kwam van hun profeet Khomaini .. of denk je dat ze Koran en profeet Mohammed (saw) volgen of wa ???

03-05-2007, 20:55


Binnenkort wordt er in de buurt een Shi3a moskee geopend ... subhanAllah.

03-05-2007, 21:34
Volgens de Sunni Imams in al-Azhar kun je zelfs achter hun Imam bidden,want hij is een moslim, weleenswaar met foute ideeën volgens de ahlul Sunnah maar toch.

03-05-2007, 21:41

Citaat door Achie22:
aljafari waar zijn je bronnen of kletst gewoon uit je nek.


Zoals ik al zei als je maar een beetje, maar ook een druppel kennis had dan had je me dit niet gevraagd! Ik zeg niet iets zomaar. Ik heb bewijzer ervoor, maar als je over het geschiedenis en Jihad tijdens Mohammed saws wist dat wist je dat geen bronnen nodig waren.
Maar zoals gewoonlijk onwetend reageren op hun gevoelens.

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 [200] 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272